Zde může být vaše reklama.

Pohodová výhra Devatenáctka SK Sigma nedala Slovácku šanci

Devatenáctka SK Sigma nedala Slovácku šanci

foto: Petr Pelíšek

03. 09. 2022 - 20:00

Po třech venkovních zápasech hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 zase doma. Na stadionu v Řepčíně dnes devatenáctka nastoupila proti 1. FC Slovácko. A derby se změnilo v jednoznačnou záležitost, Sigma bez potíží dokráčela k jasné a pohodové výhře o tři branky.

Sigma měla od začátku zápasu navrch a postupně zvyšovala obrátky. Na hosty se valil jeden útok za druhým a v závěru prvního poločasu už náporu neodolali. Po brankách Studeného a Michlem Hnaci vyhráli první půlku. Tři minuty po stratu druhé si navedl na hranici vápna míč ke střele Španger, levačkou trefil pěkně k levé tyčce a tím bylo prakticky hotovo. V 67. minutě dal na čtyři k nule Studený. Třináct minut před koncem se potom hostům povedlo z ojedinělé akce snížit.

„Se zápasem jsem spokojený. Upozorňoval jsem kluky, že nás nečeká lehký zápasy. Slovácko v předchozích kolech hrálo dobře do defenzivy, nedostávalo góly. Za pět kol dostalo jen pět branek. A díky naší trpělivosti se nám povedlo dát mu skoro tolik gólů dnes. Vítězství se nerodilo lehce. Snažili jsme se odpor soupeře nějak neustále rozbourat, to se nám povedlo dvěma góly před přestávkou, což byl klíč k vítězství,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Pak jsme potřebovali aktivní vstup do druhého poločasu, což se povedlo. A třetí gól hosty dorazil,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc U 19 – 1. FC Slovácko U 19 4:1 (2:0)

Branky: 38. a 67. Studený, 44. Michl, 48. Špangr – 77. Jurečka. Rozhodčí: Horák – Machorek, Nejezchleb. ŽK: Michl – Břečka, Novotný. Diváků: 200.

SK Sigma U 19: Bílý – Táborský (83. Josefčuk), Dohnálek, Pavlíček, Stryk – Michl (64. A. Uriča), Studený, Cahel (71. Mokrovics), Jalovičor (71. Stašák), Špangr – Nguyen (83. Proniuk). Trenér Tomáš Janotka.

Další články