Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Devatenáctka SK Sigma nestačila Slovácku

Devatenáctka SK Sigma nestačila Slovácku

foto: Petr Pelíšek

04. 05. 2024 - 21:25

V pětadvacátém kole celostátní ligy staršího dorostu hrála devatenáctka SK Sigma Olomouc doma na stadionu v Řepčíně proti 1. FC Slovácko. Hanákům se utkání příliš nepovedlo, k tomu hosté dostali dost prostou na to, aby dali poměrně laciné branky, takže z toho byla prohra.

V první herně v zásadě vyrovnané polovině zápasu šli do vedení hosté po standardní situaci. Těsná poločasová ztráta ještě nebyla nic hrozného. Jenže po pauze se Sigmě stále nedařilo dostat do potřebného tempa, nebyla v ofenzivě moc nebezpečná. A když Slovácko přidalo po dorážce další lacinou branku, bylo rozhodnuto.

„Zápas rozhodla první branka. Ale takhle to v podobných utkáních prostě bývá. Do té doby to bylo v podstatě vyrovnané, my jsme měli také možnosti, jak se dostat do vedení, ale povedlo se to soupeři. Pak bylo znát, že mladí hráči někdy po jednom dvou prohraných soubojích vypadnou trošku z role. Na druhou stranu, v předchozím kole Slovácko vyhrálo na Spartě, přes zimu posílilo o čtyři africké hráče a je na jaře opravdu nadstandardní. Nám se tentokrát utkání ale moc nepovedlo,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma U 19.

SK Sigma Olomouc U 19 – 1.FC Slovácko U 19 0:3 (0:1)
Branky: 38. a 64. Novotný, 73. Barát. Rozhodčí: Julínek – Proske, Šafrán. ŽK: Michalík – Gajdošík, Novotný. Diváci: 100.
SK Sigma U 19: Král – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Nguyen (46. Huňa), Jalovičor, Siegl (82. Kolařík), Zahradníček (64. Judas), Stryk (70. Michalík) – Proniuk (82. Táborský). Trenér Augustin Chromý.

Další články