Zde může být vaše reklama.

Druhá prohra v řadě Devatenáctka SK Sigma podlehla Spartě

Devatenáctka SK Sigma podlehla Spartě

foto: Petr Pelíšek

07. 03. 2023 - 15:35

Ani ve druhém utkání jarní části celostátní ligy dorostu fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 nezabodovali. Druhý zápas anglického týdne hráli zase doma, pražské Spartě podlehli o tři branky. V sobotu Hanáky čeká derby v Ostravě proti Baníku.

Stejně jako o víkendu proti Pardubicím sehrála devatenáctka poněkud paradoxní zápas. Nebyla zase horší než soupeř, ale opět vysoko prohrála. V prvním poločase byla Sigma v poli lepší, ale hostům se povedlo dostat do vedení po vcelku náhodném protiútoku. Hanáci mohli srovnat, v dobrých šancích byli Proniuk nebo Pavlíček, ale hlavou nezamířili přesně. Vstup do druhé půlky pak domácím hrubě nevyšel. Nejprve inkasovalo ve 47. minutě z penalty, pak do dalších dvou akcích hostů inkasovali ještě dvakrát. V závěru už se pak podařilo jen zmírnit prohru Uričovi.

„Takový je fotbal. Rozhodující jsou góly. Sparta byla maximálně produktivní. Myslím, že jsme odehráli skvělý první poločas, byli jsme silní na balónu. Měli jsme aktivitu proměnit v nějaký gól. Bohužel se nepovedlo a naopak po dvou odražených balónech to trefili pod břevno. Po poločase, kdy Sparta tahala za kratší konec, to bylo nula jedna,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Hned na začátku druhé půlky si necháme dát po jednoduchém autu stupidně dát góla, z penalty. Za dalších deset minut jsou podruhé u naší brány a je to nula tři … A tak kvalitní soupeř, jako je Sparta, už tohle nepustí. Kluci tam nechali všechno do poslední minuty, dobrý výkon nebyl korunovaný dobrým výsledkem. Tolik chyb s takovým soupeřem nemůžeme udělat,“ podotkl Janotka.

„Olomouc hrála velice dobře, výhra se proti rodila těžce. Jsme silní v defenzivě a to se opět potvridlo. Zápas jsme rozhodli z brejků,“ řekl Jan Kopáňko, trenér Sparty,

SK Sigma Olomouc U 19 – Sparta Praha U 19 1:4 (0:1)

Branky: 75. A. Uriča – 47. (pen.) a 55. Rus, 25. Tesař, 60. Rožánek. Rozhodčí: Líkař – Brázdil, Čampišová. Diváci: 100.

SK Sigma U 19:  Koutný – Petráš (60. Táborský), Pavlíček, Dohnálek, Stryk (60. Cubo) – A. Uriča (84. Huňa), Studený, Nguyen, Zahradníček (60. Macharáček), Michl – Proniuk (66. Špangr). Trenér Tomáš Janotka.

Další články