Zde může být vaše reklama.

První jarní výhra Devatenáctka SK Sigma porazila Budějovice

Devatenáctka SK Sigma porazila Budějovice

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2023 - 15:55

Ve čtvrtém jarním kole se fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 dočkali první výhry. Devatenáctka si na stadionu v Řepčíně poradila s Dynamem České Budějovice, zvítězila hladce tři k nule.

Hanáci potřebovali po třech prohrách konečně zabodovat naplno. Což se jim před reprezentační přestávkou povedlo. Šest minut před koncem první půlky poslal Sigmu do vedení Špangr. Pak krátce po pauze zvýšil na dva k nule Nguyen. Potom Olomoučtí přežili několik velkých šancí hostů, aby šest minut před koncem pečetil jejich výhru po přihrávce Studeného Amasi.

„Vnímám to, že jsme to všichni potřebovali. Za tu pracovitost, za nasazení a úsilí, které tomu věnujeme, tak jsme potřebovali odměnu v podobě tří bodů. Zvlášť před reprezentační přestávkou, ať máme klid na dvoutýdenní práci. Je to pro nás vzpruha,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „S prvním poločasem jsem naprosto spokojený. Hráli jsme s neskutečným nasazením a intenzitou, měli šance. Stálo nás to obrovské množství energie. Bylo důležité, že jsme dali na dva nula na začátku druhého poločasu. Ale pak to ze soupeře spadlo, na nás dolehla tíha okamžiku a přišly šance Budějovic, kterých nebylo málo. Přečkali jsme to a klid do závěru přinesl třetí gól,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc U 19 – Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0)

Branky: 39. Špangr, 46. Nguyen, 84. Amasi. Rozhodčí: Křepský – Grečmal, Labaš. ŽK: Nguyen, Stryk – Zíka, Loužecký. Diváci: 80.
SK Sigma U 19: Koutný – Michl (90. Táborský), Kubát, Pavlíček, Stryk (85. Peráš) – A. Uriča (85. Zahradníček), Nguyen, Cubo, Studený, Špangr (67. Cahel) – Proniuk (67. Amasi). Trenér Tomáš Janotka.

Další články