Zde může být vaše reklama.

První zápas přípravy Devatenáctka SK Sigma prohrála s Hranicemi

Devatenáctka SK Sigma prohrála s Hranicemi

foto: Petr Pelíšek

13. 07. 2022 - 21:05

V plné přípravě na nový soutěžní ročník jsou fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19. Dnes vpodvečer na stadionu v Řepčíně sehráli první přípravný zápas, bylo to s třetiligovým SK Hranice. Hostující nováček Moravskoslezské fotbalové ligy vyhrál o dvě branky.

V prvním poločase to bylo dlouho bez branek, a když už se zdálo, že tak začne i ten druhý, povedlo se dát hostům po standardce celkem šťastný gól. Po změně stran se Hranice prosadily ještě dvakrát. Stav nula tři ovšem devatenáctku nedeprimoval, byla aktivní, tlačila se za gólem, ale ten se nakonec povedlo dát jen jeden.

„Byl to, z našeho pohledu, zápas dvou poločasů. První nebyl určitě aktivní z hlediska pohybu, byli jsme takový zabrždění. Druhá sestava přinesla do hry obrovskou aktivitu a drajv, bylo vidět, že chtějí se stavem něco udělat. Z té snahy pramenily šance a jsem rád, že se alespoň jeden gól podařilo dát,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Musíme také uznat kvalitu Hranic, je vidět, že ten tým profrčel divizí a bude hrát vyšší soutěž. Byla to pro nás skvělá prověrka hned v prvním zápase přípravy, bylo vidět, jak je soupeř zkušený a vyzrály, co měl za šance, to proměnil,“ podotkl.

„V týmu máme zhruba dvě třetiny nových kluků, kteří bojují o místa. A je jim jasné, že kategorie U 19 je neúprosná, co se týče konkurence nebo kvality soupeřů. Už to nebude nějaký hurá styl a extradivoké skóre, to už se v této soutěži moc nekoná. Je to už se vším všudy blízko mužskému fotbalu,“ uvítal Janotka konfrontaci s třetiligovým soupeřem.

SK Sigma Olomouc U 19 – SK Hranice 1:3 (0:1)

Branka: 81. Nguyen.
SK Sigma U 19: 1. poločas: Mazur – Cubo, Dohnálek, Stašák – Michal, Skalský, Jalovičor, Studený, A. Uriča – Špangr, Mokrovics. 2. pol.: Vajda – Táborský, Josefčuk, Pavlíček – Dvořák, Řezníček, Cahel, Zelinka, Stryk – Nguyen, Proniuk. Trenér Tomáš Janotka.

Další články