Zde může být vaše reklama.

Liga staršího dorostu Devatenáctka SK Sigma se drží dál na čele

Devatenáctka SK Sigma se drží dál na čele

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2019 - 15:22

Zápas 11. kola celostátní ligy staršího dorostu hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 doma proti Meteoru Praha. Na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu devatenáctka soupeře ze spodku tabulku porazila a zaslouženě získala tři body. Byť hosté, kteří dohrávali poslední deset minut v deseti, nečekaně zlobili. Sigma se drží na první místě tabulky.

Sigma šla do vedení rychle, už v 8.minutě zapadl přímý kop Hapal k zadní tyčce. Pak mohli domácí několikrát skóre navýšit, ale houževnatí a bojovní hosté obětavě bránili. Takže první půlka skončila hubeným vedením Hanáků. O to mohli přijít na začátku druhé půlky, naštěstí hosté své možnosti nevyužili. A pak už Sigma rozhodla. Nejprve se prosadil Šíp, pak dal na tři k nule Uriča. Deset minut před koncem šel brankář Meteoru předčasně do šaten po faulu na Šidlíka mimo vápno. A hned dostali čtvrtou branku, zaváhání čerstvého gólmana ztrestal Daněk. Nakonec Sigma zvítězila 5:2, pátý gól dal Šidlík a hostům se podařilo využít dvě nedůslednosti v domácí defenzivě.

„Zápas nakonec nebyl tak jednoduchý, jak jsme si možná mohli představovat nebo jak jsme si mysleli. Na můj vkus měl Meteor až moc vyložených šancí. Byl to velmi důrazný a v osobních soubojích silný soupeř. A než se hra trošičku roztrhala, tak byl nebezpečný. Ale nakonec jsem rád, že jsme to výsledkově zvládli, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jen mě mrzí, že jsme to nedohráli s nulou a dali na konci soupeři dva zbytečné dárky,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Meteor Praha U 19 5:2 (1:0)

Branky: 8. Hapal, 57. Šíp, 67. Uriča, 82. Daněk, 89. Šidlík - 84. Král, 91. Topol. Rozhodčí: Lakomý – Zaoral, Pospíšil. ŽK: Ulišák. ČK: 79. Šerák. Diváci: 80.

SK Sigma U 19: R. Vítek – Twardzik, Sklenář, Bednár, Řezník – Šíp (71. Vymětalík), Hausknecht (46. Uriča), Nováček, Daněk, Hapal – L. Galus (64. Šidlík). Trenér Tomáš Janotka.

Další články