Zde může být vaše reklama.

Nepovedený start Devatenáctka SK Sigma vstoupila do jara prohrou

Devatenáctka SK Sigma vstoupila do jara prohrou

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2023 - 14:15

Šestnáctým kolem rozehráli jarní část soutěžního ročníku starší dorostenci SK Sigma Olomouc U 19. Návrat do rytmu mistrovských zápasů se devatenáctce nepodařil, doma na stadionu v Řepčíně prohrála s Pardubicemi.

Domácí nezvládli vstup do zápasu a již v 6. minutě inkasovali. To je trošku vyhodilo z rytmu. A zrovna ve chvíli, když se začali zvedat, přišel druhý pardubický úder. Sigma pak zabrala a měla velké šance. Špangr trefil břevno, Studený nastřelil brankáře. Kontaktní gól pak přišel z pokutového kopu za faul na Špangra, který proměnil Studený. Ještě do pauzy mohlo být srovnáno, po velké závaru před bránou hostů zakončovali Špangr a Nguyen, ale nepovedlo se dopravit míč za brankovou čáru. Po přestávce se Sigma tlačila za srovnáním, v další obrovské šanci byl Proniuk, to bylo po hodině hry. Jenže zase z ničeho udeřili hosté a dali třetí gól. Když pak brankou neskončila ani pěkná akce Nguyena, bylo jasné, že tentokrát Hanáci na body nedosáhnou.

„Utkání se hodnotí podle výsledku a ten není dobrý. Do jarní části sezony jsme vstoupili domácí prohrou, což nás vůbec netěší. Nezačali jsme dobře, hodně bázlivě, mělo to být naopak, my jsme měli doma diktovat tempo hry. Ale dostali jsme Pardubice na koně, po druhé brance to z nás spadlo, pak to bylo do poločasu v naší režii, ale bohužel jen koncert neproměněných šancí, dokázali jsme dát jen jeden gól. Tam se to lámalo. Pořád jsme měli před sebou druhý poločas, ale nedokázali jsme ho dohrát do vítězného konce. Efektivita v koncovce nás stojí minimálně jeden bod,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Pardubice U 19 1:3 (1:2)

Branky: 36. (pen.) Studený – 32. a 67. Pandula, 6. Brychnáč. Rozhodčí: Žurovec – Šimoník, Havrlant.  ŽK: Nguyen, Studený – Šimon, Rolenec, Brož. Diváci:  100.

SK Sigma U 19: Koutný – Michl, Pavlíček, Kubát, Stryk (80. Macharáček)  – A. Uriča (86. Táborský), Studený, Zahradnček (73. Huňa), Nguyen, Špangr (73. Cubo) – Proniuk (73. Petráš). Trenér Tomáš Janotka.

Další články