Zde může být vaše reklama.

Jasný výsledek Devatenáctka SK Sigma vyhrála nad Baníkem

Devatenáctka SK Sigma vyhrála nad Baníkem

foto: Petr Pelíšek

13. 08. 2022 - 20:55

Ve 2. kole celostátní ligy staršího dorostu hrála devatenáctka SK Sigma Olomouc doma na stadionu v Řepčíně proti Baníku Ostrava. Tradiční derby ovládli Hanáci. Sigma nakonec zvítězila hladce tři k nule, když hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Sigma byla od začátku fotbalovější, dobře kombinovala, hosty chvílemi dokázala skvěle vybagovat. A byly z toho i šance, ty největší měli Nguen a Mikulenka. Ovšem nebezpečný byl i Baník, hrozil z brejků. Ale i přesto to bylo po první půlce bez branek. Změnilo se to chvilku po startu té druhé. Hra vypadal podobně, Sigma lepší, tlačila, hosté čekali na brejk. Hanáky mohl poslat do vedení Mikulenka, ale stejně jako v první půlce brankáře nepřekonal. V 55. minutě pak brankář hostů vyrazil tutovku Studeného. Ale jen ke Nguyenovi, který střílel do brázdné. Gólu zabránil rukou stoper Remiáš. Následovala červená karta a penalta. Tu proměnil Mikulenka a Sigma vedla. Hanáci se pak snažili přidat druhou branku, hosté ale byli stále nebezpeční z brejků. Po jednom z nich vychytal brankář Jan Koutný ostravského útočníka Jiřího Koutného. Když pak dostal třináct minut před koncem po druhé žluté červenou další ostravský hráč, bylo v zásadě hotovo. Sigma pak ještě navýšila skóre, trefili se Nguyen a Mokrovics.

„Výsledek hovoří jasně, a když shrnu těch devadesát minut, tak asi odpovídá průběhu zápasu. Měli jsme v prvním půlce výrazně větší aktivitu než soupeř, i když pokud se přesto dostal na naši polovinu, tak byl neskutečně nebezpečný. Dva tři góly mohl dát, podržel nás brankář Koutný. Ale my jsme si vytvořili jednoznačně více vyložených šancí, myslím, že třeba skóre pět dva by tomu odpovídalo,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Byl to skvělý zápas. Pak to změnilo to vyloučení, ten tým, který jde do deseti, najednou ztratí jakékoliv zábrany. Ale při hře v plném počtu to mělo z obou stran skvělé parametry, mělo to náboj derby a jsem rád, že jsme to zvládli. Navíc jsme po dvou kolech stoprocentní, k tomu jsou výkony týmu i jednotlivců velice dobré,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc U 19 – FC Baník Ostrava U 19 3:0 (1:0)

Branky: 56. (pen.) Mikulenka, 87. Nguyen, 90+2 Mokrovics. Rozhodčí: Caletka – Zapletal, Labaš. ŽK: Mikulenka, Michl – Sirotek, Krupička. ČK: 55. Remiáš, 77. po 2 ŽK Krupička. Diváků: 120.

SK Sigma U 19: Koutný – Táborský, Dohnálek, Pavlíček – A. Uriča (63. Michl), Studený (63. Špangr), Cahel (84. Cubo), Jalovičor, Stryk (74. Stašák) – Mikulenka (74. Mokrovics), Nguyen. Trenér Tomáš Janotka.

Další články