Zde může být vaše reklama.

Další zápas s nulou Devatenáctka SK Sigma vyhrála nad Boleslaví

Devatenáctka SK Sigma vyhrála nad Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

07. 04. 2023 - 15:32

V jedenadvacátém kole celostátní ligy dorostu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 proti Mladé Boleslavi. Doma na stadionu v Řepčíně získali všechny tři body a vrátili se zpět do první trojky tabulky.

Sigma měla povedený vstup do zápasu a od 8. minuty vedla, když se trefil Nguyen. Hosté se pak snažili vývoj zvrátit, domácí naopak přidat další branku, takže se hrál svižný fotbal. Dvě minuty po přestávce navýšil domácí vedení střelou k pravé tyčce Studený. Pak ale hosté ukazovali, že ne náhodou přijeli na Hanou jako třetí celek tabulky. Jenže to, co prošlo obranou, pochytal brankář Koutný a Sigma si došla po tři body.

„Byl to hodně těžký zápas a takový jsme čekali. Boleslav je právem tam, kde je. Je strašně nepříjemná, dobře organizovaná v defenzivě, těžko se do ní dostává. Na jaře ještě nedostali branku ze hry, nám se to povedlo hned dvakrát. Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit nad skutečně silným soupeřem,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Určitě musím vyzvednout brankáře Koutného, který nás v ty správné momenty podržel, díky bohu jsme si udrželi vedení dvou branek, které dává do závěru zápasu klid,“ podotkl

Janotkův tým je opět nahoře a může zase myslet na boj o medaile. „Měli jsme první jarní týden bez bodového zisku, to pro nás bylo hodně nepříjemné. Nyní jsme se dostali do nějaké šňůry, vítězství nás zocelí a povzbudí. A cením si také toho, že máme třetí zápas s čistým kontem v řadě. To je také pro kluky odměna, ale jedeme dál, pořád máme na čem pracovat,“ uvedl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – FK Mladá Boleslav U 19 2:0 (1:0)

Branky: 8. Nguyen, 47. Studený. Rozhodčí: Antoníček – Grečmal, Labaš. ŽK: Michal, Stryk – Buryán, Bobek, Monyč. Diváci: 100.

SK Sigma U 19: Koutný – Michl, Pavlíček, Kubát, Stryk – A. Uriča (62. Táborský), Jalovičor (82. Zahradníček), Cahel, Studený (88. Huňa), Nguyen (88. Amasi) – Špangr (61. Mikulenka). Trenér Tomáš Janotka.

Další články