Zde může být vaše reklama.

Mají další body Devatenáctka SK Sigma zvládla derby s Brnem

Devatenáctka SK Sigma zvládla derby s Brnem

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2024 - 18:11

V úniku ze spodních pater tabulky pokračuje devatenáctka SK Sigma Olomouc. Po vedením trenéra Augustina Chromého zabodovala ve třetím utkání v řadě a zařadila se do středu tabulky. V dohrávce 19: kola si dnes na stadionu v Řepčíně poradila se Zbrojovkou Brno, která je třetí.

Olomouc šla do zápasu po remíze na Slavii a jasné výhře nad Frýdkem s cílem získat další body. A proti Brnu, které trénuje bývalý záložník Sigmy Patrik Siegl, to nebylo lehké. Hosté potvrzovali, že v tabulce nahoře nejsou shodou okolností. Ale domácí, za které hrál také Siegl, syn současného brněnského trenéra, byli dobře organizovaní a pevní v obraně. A nakonec se jim povedlo kýženou výhru vybojovat. Rozhodly o tom dvě standardky v závěru prvního poločasu.

„Z vítězství máme velkou radost. Brno disponuje velice rychlými a technicky vyspělými hráči. Absolutorium si zaslouží naše obrana v čele s brankářem. Kluky bych chtěl určitě pochválit. Druhý poločas moc fotbalový nebyl, my jsme ale hráli na body. Brno po změně stran vrhlo všechny síly do útoku, mělo tam nebezpečné nákopy a míče za obranu. Bylo to ale docela stereotypní, naše obrana si s tím poradila. Kluci hrají na maximum, doufám, že to takto bude pokračovat. Když hrajete poctivě, výsledek se dostaví,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc U 19 – Zbrojovka Brno U 19 2:0 (2:0)

Branky: 36. Siegl, 43. Proniuk. Rozhodčí: Pospíšil – Brázdil, Pavlica. ŽK: Györe, Judas, Stryk, Táborský – Hublík, Polák. Diváci: 100.
SK Sigma U 19: Král – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Jalovičor (90+2 Kolařík), Siegl - Györe (46. Stryk), Zahradníček (77. Nguyen), Huňa (57. Táborský) – Proniuk (57. Judas). Trenér Augustin Chromý.

Další články