Zde může být vaše reklama.

Příprava v plném proudu Děvčata SK Sigma hrála venku i v hale

Děvčata SK Sigma hrála venku i v hale

foto: archiv redakce

21. 02. 2024 - 15:39

V chystání na pokračování sezóny mají napilno dívčí týmy SK Sigma Olomouc. Tým mladších žaček WU 13 odehrál přátelské utkání proti TJ Tatran Litovel, jeho další část se zase zúčastnila halového turnaje v Hodoníně. A přípravky startovaly na turnaji v Lipníku nad Bečvou.

Děvčata z týmu SK Sigma Olomouc WU 13 odehrála druhý přípravný zápas, tentokrát proti mladším žákům z Litovle. Hrálo se čtyři krát dvacet minut 7 + 1. „Protože část týmu hrála současně turnaj v Hodoníně, půjčili jsme si čtyři děvčata z týmu W U15. První čtvrthodina se nám vůbec nepovedla, a z herního projevu jsem velkou radost neměl. Soupeři jsme špatnou rozehrávkou darovali dva góly. V dalších třech čtvrtinách se na obou stranách střídaly šance i nastřelené brankové konstrukce,“ řekl trenér David Vyroubal. Duel skončil nerozhodně.

SK Sigma Olomouc WU 13 - TJ Tatran Litovel 2:2
Branky Sigmy: Gavendová, Trnková.
SK Sigma: Dočekalová, Huňatová, Kalvodová, Kutajová, Šalamounová, Trnková, Vaculíková, Valdová, Vyroubalová. Trenér David Vyroubal.

Druhá část týmu se účastnila turnaje v Hodoníně. Zde družstvo vedli trenérka Viktorie Navrátilová a Filip Dosoudil. „Na turnaj jsme přijeli se slabší sestavou, některá děvčata si v hale zahrála dokonce poprvé. Výrazně nám pomohly i dvě hráčky z přípravky. Můžu říct, že se nám vcelku dařilo porovnat síly s ostatními týmy. Dělala nám problém rozehra, po které jsme inkasovali několik branek. Za co ale musím holky pochválit, byla bojovnost a vzájemná podpora na hřišti, zápas od zápasu se posouvaly dopředu. Myslím, že to pro ně byla zase nová zkušenost,“ řekla trenérka Viktorie Navrátilová.

Výsledky:
SK Lišeň – SK Sigma WU 13 3:4
Myjava – SK Sigma WU 13 4:2
Petržalka - SK Sigma WU 13 3:2

SK Sigma: Vychodilová - Spáčilová, Mutinová, Pazderová, Minářová, Dorazilová, Čočková, Kauerová, Vránová, E. Zemanová, B. Zemanová. Trenérka Viktorie Navrátilová.

Dívčí přípravky změřily síly s chlapeckými. Turnaj se konal ve sportovní hale v Lipníku nad Bečvou. Kategorie U 9 se umístila na 3. místě a U 11 na 5. místě. „Holky musíme pochválit za bojovný výkon, ale musíme prolomit naše střelecké trápení,“ řekl trenér Lukáš Mrakava.

SK Sigma U 9: Mrakavová, Juroková, Šlichtová, Stavělíková, Skácelová, Králová, Loydlová, Pěčková, Coneric, Augustinová, Augustinová. Trenéři Lukáš Mrakava, Alena Štajgrová.
SK Sigma U 11: Zemanová, Zemanová, Juroková, Mrakavová, Šlotířová, Šlichtová, Večeřová, Lánerová, Hodinová, Vetešníková, Dolenková. Trenéři Lukáš Mrakava, Alena Štajgrová.

Další články