Zde může být vaše reklama.

Doma jen dvakrát Fotbalisté SK Sigma budou hrát v Prostějově

Fotbalisté SK Sigma budou hrát v Prostějově

foto: Petr Pelíšek

19. 01. 2024 - 15:00

Kdo z fanoušků SK Sigma Olomouc chce vidět na vlastní oči svůj milovaný tým v zimní přípravě, musí do Prostějova. Právě tam hrají Hanáci jediná dvě domácí přípravná utkání, která jim proloží čas mezi tréninkovými kempy na Maltě a v Turecku.

Na Maltě absolvovala Sigma Tipsport Malta Cup. Turnaj Olomoučtí vyhráli, po vítězství nad Trnavou a remízách s Hradcem Králové a Austrií Vídeň měli nejlepší skóre, což rozhodovalo. „Turnaj byl skvěle zorganizován, měli jsme tu skvělé podmínky, mám pro to jen samé superlativy. První soustředění, kdy žádný z našich hráčů neměl zdravotní problém, což je na začátku přípravy velmi důležité. Hráli jsme tu proti výborným soupeřům, každý byl z jiného ranku. Byť bych řekl, že v některých fázích zápasu nebyla odpovídající kvalita, jakou bychom všichni chtěli, z pohledu kondiční práce, což byl prvotní úkol, to kluci zvládli,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Ovšem nejdůležitější při ostrovním pobytu nebyly výsledky, jde přece o přípravu na ligové jaro. „Předpoklady pro zátěžový, silový trénink na Maltě úplně nebyly, v rámci hotelového prostředí jsme takové možnosti neměli. Malinko možná máme handicap v tom, že jsme nedotáhli sílu na úroveň, jakou bychom si představovali. Co se týče fyzického a kondičního objemu, a to by asi potvrdili i kluci, jsme to zvládli. Atakovali hranice hodnot, jaké si představujeme,“ podotkl Jílek.

V Prostějov bude hrát Sigma v sobotu proti domácímu 1. SK, ve středu pak se Slavií Kroměříž. Obě utkání začínají na umělce za Olympijskou ulicí v 10.30.

Další články