Zde může být vaše reklama.

Šestá plichta v řadě Fotbalisté SK Sigma drží neporazitelnost

Fotbalisté SK Sigma drží neporazitelnost

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2023 - 16:56

Zápas 22. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Plzni. Na stadionu úřadujícího mistra se jim povedlo vybojovat jeden bod. Remizovali pošesté v řadě.

Sigmu opět postihla docela zásadní marodka, k zápasu nebyli připraveni stopeři Vít Beneš a Lukáš Vraštil, takže trenér Václav Jílek musel opět improvizovat ve složení obrany. Naopak na lavičce u byl poprvé po návratu zpět na Hanou připravený záložník Martin Pospíšil. Změna nastala také v bráně, místo Jakuba Trefila chytal Tadeáš Stoppen.

Hanáci začali ve Štruncových sadech aktivně, už v 8. minutě zakončoval Chytil, ale jeho pokusu chyběla razance. Vzápětí ale měli větší šanci domácí, hlavička exolomouckého Jemelky šla kousek vedle levé tyčky. V 11. minutě šla Sigma do brejku, Chytil přistavil míč Růskovi, proti tomu ale včas a rychle vyběhl brankář Staněk. V závěru 14. minuty měl další šanci exolomoucký domácí hráč, Chorý z otočky naštěstí pro hosty minul. Za dalších sedm minut zakončoval Chorý levačkou, opět minul. S přibývajícím časem se Plzeň rozehrávala, měla více šancí. Ale do poločasu se stav nezměnil.

Po přestávce se začalo převahou domácích, zajímavou šanci měl Holík, ale brankář Stoppen byl ve střehu. Ve třiašedesáté minutě se stav měnil. Chorý hlavou připravil míč pro Buchu, který trefil k levé tyčce. Chvilku potom to mohlo být o dva, sám před bránou byl Vydra, ale Stoppen předvedl skvělý zákrok. To bylo důležité, protože v 68. minutě uklidil centr Slámy do brány Chytil a bylo to 1:1. O sedm minut později měla Sigma štěstí, po střele Chorého ji zachránila pravá tyčka. Jinak ale měli domácí velkou převahu. V nastaveném čase pak ještě jednou zachránila Sigmu tyčka.

„Tentokrát jsme asi byli k zisku tří bodů nejdál ze všech těch zápasů. Jako jsem kolikrát žehral, že jsme byli málo efektivní a soupeři měli málo šancí, a přesto nás to stálo body, tak nyní jsme měli štěstí,“ řekl trenér Václav Jílek po šesté jarní remíze.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 63. Bucha – 68. Chytil. Rozhodčí: Starý – Kubr, Slavíček. ŽK: Staněk - Chytil, Breite, Vaněček, Stoppen. Diváci: 8341.

Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Jemelka, Havel (84. Durosinmi) – Květ, Bucha – Sýkora (60. Vydra), Vlkanova, Kopic (78. Jirka) – Chorý. Trenér Michal Bílek.

SK Sigma: Stoppen – Zifčák (65. Zorvan), Poulolo (55. Greššák), Pokorný, Sláma – Navrátil, Breite, Ventúra (55. Pospíšil), Vodháněl (55. Zmrzlý) – Chytil (92. Vaněček), Rúsek. Trenér Václav Jílek.

Další články