Zde může být vaše reklama.

Poslední příprava doma Fotbalisté SK Sigma hrají proti Trenčínu

Fotbalisté SK Sigma hrají proti Trenčínu

foto: Petr Pelíšek

06. 07. 2023 - 12:20

Čtvrtý přípravný zápas budou hrát první červencový pátek fotbalisté SK Sigma Olomouc. Ve Slatinicích nastoupí proti slovenskému Trenčínu, výkop je v 17.00. Půjde o poslední domácí přípravu Sigmy, pak už ji čeká jen herní soustředění v Maďarsku.

Hanákům se zatím v přípravě daří. Dosud sehráli tři utkání, ve všech zvítězili, byť ve dvou případech měli druholigové soupeře. Ve všech zápasech vstřelil branku útočník Lukáš Juliš, který je největší letní posilou Sigmy.

A ve všech střetnutích zatím nastoupil univerzál Mikeš Cahel, vnuk sigmácké legendy Jana Chladila, který je jaký jediný z mladých hráčů v přípravě s prvoligovým áčkem. „Připojil se k nám, když vypadli Sláma a Zmrzlý. Teď jsou zpátky, ale zase chyběl Beneš. Se Zmrzlým alternujeme na pozici stopera, takže jsme chtěli mít dva plnohodnotné levonohé hráče na stranu. V prvních zápasech ukázal víc kvality. Teď v únavě a tím, že se potkáváme s vyspělejšími soupeři, je znát, že by potřeboval posbírat určitou míru zkušenosti. Ať to bude jakkoliv, tak pro nás i pro něj ty tři týdny jsou velmi důležité pro jeho další rozvoj,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Sigmu v posledních dnech trápil zdravotní stav hned několika hráčů, nastoupit do zápasů nemohli například Jan Navrátil, Filip Zorvan, Vít Beneš nebo hned v úvodu Jiří Sláma. Posledně jmenovaný už je ale fit a v úterním utkání v Polsku se hned uvedl skvělým výkonem a pěknou brankou.

Utkání SK Sigma Olomouc – AS Trenčín se hraje ve Slatinicích v pátek 7. července (17.00).

Další články