Zde může být vaše reklama.

Další domácí ztráta Fotbalisté SK Sigma jen remizovali s Bohemians

Fotbalisté SK Sigma jen remizovali s Bohemians

foto: Petr Pelíšek

02. 03. 2024 - 17:22

Ve 23. kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma za soupeře Bohemians Praha. Hanákům se zápas, pod vedením nového trenéra Jiří Saňák, nepovedl. Jen remizovali a jejich výsledková mizérie pokračuje dál.

Zápas pro Sigmu nezačala zrovna ideálně. Rychle totiž prohrávala, když se trefil zdálky nechytatelně Prekop. Domácí se ale poměrně rychle zvedli. Tedy ne právě herně, ale výsledkově ano. V 19. minutě bylo srovnáno, když se trefil Fortelný. A za další tři minuty už Hanáci vedli, to když defenziva hostů zapomněla na Nováka. To Sigmu konečně zvedlo také herně, ale víc už nevytěžila. Čtyři minuty před přestávkou potom Klokani srovnali Hálou. Krátce po přestávce se mohla Sigma dostat do vedení, po standardce trefil Pokorný levou tyčku. Vzápětí měl Pokorný další šanci. Jenže to pak bylo ze strany domácích v zásadě všechno. Po hodině hry podržel Sigmu skvělým zákrokem Stoppen. Pár chvil na to minul v dobré pozice Kadlec. A v 65. minutě zase dobře zakročil Stoppen. V 67. minutě trenér Saňák střídal, ze hry šli Zorvan a Fortelný, místo nich do akce Dele a Singhateh. Jenže tento krok olomoucké hře nepřinesl vůbec nic. Naopak Bohemians pokračovali v aktivitě. A patnáct minut před koncem brankář Stoppen opět podržel svůj tým, tentokrát při zakončení Hrubého. V závěru pak měla Sigma jistou naději. Ale střela Pospíšila nebyla úspěšná a jasný faul na Fialu ve vápně rozhodčí přešli bez odpískání.

„Myslím, že osobně co jsem chtěl vidět, jsem viděl. Oba týmy chtěly vyhrát, pro nezaujatého diváka to byl dobrý zápas. Bohémka dala úžasný gól, ale zvládli jsme to otočit. Jsem rád, že jsme neuvadli a zvedli se. Dobře jsme vstoupili do druhé půlky, měli tam dvě tyče. Ale pak musím uznat, že nám dělali hosté problémy ve středu hřiště. Ke konci mohl rozhodnout Pospíšil, ale bod beru. Musíme na tom postavit další tvrdou práci,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

„Jsem trošku zklamaný, že jsme nevyhráli, měli jsme k tomu hodně blízko. Měli jsme do utkání slušný vstup korunovaný brankou, pak jsme byli zbytečně pasivní a pustili domácí na koně. Pak to s námi nevypadalo dobře. Povedlo se nám vyrovnat na dva dva. Ale od té doby jsme domácí přehrávali, pak se hrálo víceméně podle našich not. Jen škoda, že jsme lépe nezakončovali,“ uvedl Jaroslav Veselý, trenér Bohemians Praha.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 2:2 (2:2)

Branky: 19. Fortelný, 22. Novák  – 4. Prekop, 41. Hála. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Kotalík. ŽK: Prekop. Diváci: 3478.

SK Sigma: Stoppen – Vraštil, Beneš, Pokorný, Novák – Vodháněl, Pospíšil, Ventúra, Zorvan (67. Dele), Fortelný (67. Singhateh)  – Juliš (82. Fiala). Trenér Jiří Saňák.
Bohemians: Valeš – Hůlka, Hybš, Köstl, Kadlec – Beran, Hála, Hrubý, Kovařík (87. Kozák) – Huf (54. Ristovski), Prekop (87. Shejbal). Trenér Jaroslav Veselý.

Další články