Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Fotbalisté SK Sigma jen remizovali s Hradcem

Fotbalisté SK Sigma jen remizovali s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

17. 02. 2024 - 17:21

Zápas 21. kola FORTUNA:LIGY sehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Hradci Králové. Hanákům se nedařilo, soupeř je herně předčil, duel skončil bezbrankovou remízou.

Od začátku zápasu byli hosté v poli i herně lepší, domácí se dlouho nemohli dostat do potřebného rytmu. I přesto ale mohla jít do vedení Sigma. Po půlhodině hry zůstal po standardce za obranou Novák, brankáři sice dal jesle a překonal ho, ale radost divákům pokazila levá tyčka. Jedenáct minut před přestávkou pak zakončoval na převní tyčce po centru zleva Juliš, ale minul.  Hradec měl ovšem také zajímavé šance, Vašulín ani Kučera ovšem nebyli přesní.

Do druhé půlky šel za Olomouc chytat místo zraněného Macíka Stoppen.  A hned ve 48. minutě musel ukázat dobrý zákrok proti střele Pudhorovkého. Jinak byl pořád herně a v poli lepší Hradec, Sigma se pořád trápila, hrála v křeči, moc kombinačních akcí nebo šancí nepředvedla. A osm minut před koncem pak měla štěstí, když tutovou šanci Vašulína vytáhl brankář Stoppen na tyčku.

„Nepodařil se nám záměr, který jsme měli ve smyslu bodového zisku. Potkali jsme hodně organizované a běžecky připravené mužstvo. Hradec měl asi větší šance na to, aby rozhodl. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, pak jsme se začali zvedat, ale chybí nám tam kvalita ve finální fázi, pořád nám tam chyběl krok. Ve druhém poločase jsme možná byli opticky trošku více na balonu, ale pořád jsme nebyli nebezpeční. Cítíme, že to nebyl výkon, jaký bychom si představovali. Pohybová aktivita nám děla pořád problém, mužstvo to odpracovalo, ale kvalitativně jsme nebyli na takové úrovni, abychom zápas zvládli,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Černý – Paták, Hurych. ŽK: Novák, Zorvan, Juliš  – Klíma, Pudhorocký, Kodeš. Diváci: 2683.

SK Sigma: Macík (46. Stoppen) – Pokorný, Beneš, Novák – Křišťál, Breite, Zorvan (73. Fortelný), Pospíšil (84. Ventúra), Vodháněl (59. Langer) – Singhateh (73. Amasi), Juliš. Trenér Václav Jílek.
Hr. Králové: Zadražil – Klíma, Čihák, Leibl (73. Spáčil) – Horák (59. Šašinka), Pudhorocký, Kodeš (73. Čech), Kučera – Krejčí, Kaštánek (89. Dancák) – Vašulín. Trenér Václav Kotal.

Další články