Zde může být vaše reklama.

Už trénují Fotbalisté SK Sigma mají po dovolené

Fotbalisté SK Sigma mají po dovolené

foto: Petr Pelíšek

02. 01. 2023 - 14:46

Příprava na jarní část soutěžního ročníku 2022/23 začala fotbalistům SK Sigma Olomouc druhý lednový den. Bude krátká a intenzivní, Hanáci v ní sehrají čtyři zápasy a už poslední víkend v měsíci je čeká letošní první mistrovské utkání FORTUNA:LIGY.

Trenér Václav Jílek přivítal v kabině kádr v podstatě ve stejném složení, jaké bylo na podzim. Jediným nováčkem je záložník Jan Fortelný, který na Andrův stadion přichází na půlroční hostování bez opce ze Sparty Praha. Naopak scházel pro nemoc útočník Mojmír Chytil, o kterého se zajímá Slavia Praha. Do přípravy se pro zdravotní problémy naplno nezapojili brankář Matúš Macík, obránce Juraj Chvátal a záložník Martin Košťál. „Proč přišel Fortelný? Když se podíváme hlavně na závěr podzimu, tak tam jsme měli do středu zálohy jen Breiteho se Spáčilem a neměli žádnou další alternativu, usoudili jsme, že je potřeba, abychom do této pozice přivedli hráče,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „S Honzou mám velmi dobrou zkušenost ze Sparty, jsem přesvědčený o tom, že to je hráč, který nám může v průběhu jara pomoci,“ podotkl Jílek. Poslední lednovou sobotu zahájí Sigma ligové jaro doma proti Spartě, to ovšem Fortelný hrát nebude moci.

Plány pro jaro má Sigma jasné. „To, co nás asi dovede k tomu, abychom obhájili pozici, na které jsme po podzimu. To znamená poctivá práce, dobré týmové chování,“ uvedl trenér SK Sigma.

Sigma má v přípravě v plánu čtyři utkání, jedno v tuzemsku, tři na soustředění v Turecku. „Budeme mít náročnějších zhruba deset úvodních dní, než jedenáctého odcestujeme do Turecka. Pak už to bude jen o herní stránce. Na Malta Cup jsme nebyli pozváni, takže jsme hledali alternativu. A myslím, že Turecko je vhodné, jezdívali jsme tam pravidelně, najdeme tam ideální podmínky,“ řekl Jílek.

První přípravný zápas hraje Sigma v sobotu 7. ledna ve Zlíně (11.00).

Program přípravy SK Sigma:
7. ledna: Zlín – SK Sigma Olomouc (11.00, Vršava)
13. ledna: SK Sigma Olomouc– Rapid Bukurešť (Turecko)
16. ledna: SK Sigma Olomouc – Cracovia Krakov (Turecko)
20. ledna: SK Sigma Olomouc – Kisvárda (Turecko)

Další články