Zde může být vaše reklama.

Za tři body Fotbalisté SK Sigma mají výhru ze Zlína

Fotbalisté SK Sigma mají výhru ze Zlína

foto: Petr Pelíšek

15. 04. 2023 - 17:51

Pořad 27. kola FORTUNA:LIGY poslal fotbalisty SK Sigma Olomouc do Zlína. Cíl na hřišti soupeře, který bojuje o záchranu, měli jediný, zněl získat všechny body.

Olomouckým pro nejrůznější zdravotní potíže scházeli Antonín Růsek, Jan Fortelný, Lukáš Vraštil, Jakub Přichystal a Jiří Spáčil.

V základní sestavě už nastoupil s obličejovou maskou stoper Vít Beneš. Ve 13. minutě mohla jít Sigma do vedení. Po rohovém kopu zakončila Ventúra, brankář Rakovan míč vyrazil, následné doklepnutí Chvátala do sítě neplatilo, mával se ofsajd. Hanáci byli aktivní a dostali za to vedoucí branku. V 18. minutě po rohovém kopi opět vystřelil Ventúra, Rakovan míč vyrazil, doklepával Chvátal a tentokrát už stál v souladu s pravidly, také Sigma vedla.  Pak nápor Sigmy trošku povadl. Deset minut před přestávkou střílel zdálky Sláma, byl z toho roh. A po něm další. Domácí měli s olomouckými standardkami velké potíže. Hanáci z nich měli ještě do přestávky nějaké slibné šance, byli v nich třeba Pokorný nebo Beneš.

Po první půlce Sigma držela jednobrankové vedení. Po pauze zakončoval těsně vedle levé tyčky šajtlí Pospíšil. Pak se prodral do palebné pozice Chytil, ale brankáře Rakovana nepřelstil. Zlín odpověděl nepřesnou ranou Vukadinoviče. V 55. minutě znovu zakončoval Pospíšil, ale opět o kousek minul. Pak měla Sigma štěstí, když po rohovém kopu byl sám kousek od brány Didiba, ale vůbec netrefil míč. V 62. minutě hosté přežili další těžkou chvilku, naštěstí pro ně Fantiš po brejku hlavou minul. Ale jinak si hosté hlídali vše potřebné a drželi náskok. Čtyři minuty před koncem se Chytil zbavil v pokutovém území čtyř protihráčů, zakončil ovšem nepřesně.

„První poločas byl pod naší kontrolou, hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Ve druhém poločasu přišla změna. Nejen u nás, ale i u Zlína, kterému pomohl příchod Slončíka a pak i Fantiše. Vstoupil do toho i faktor našeho strachu o výsledek. Mužstvo vnímá, že jsme blízko našeho cíle, kterým je šestka a že i další boj o čtvrtou pozici je ve hře,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

FC Trinity Zlín – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 18. Chvátal. Rozhodčí: Berka – Vlček, Hádek. ŽK: Didiba – Sláma.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Bartošák (46. Fantiš) – Vukadinović (63. Kovinić), Hlinka, Didiba (82. Reiter), Hrubý, Čanturišvili – Balaj (63. Dramé), Kozák (46. Slončík). Trenér Pavel Vrba.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Beneš, Pokorný, Sláma (83. Greššák) –– Navrátil (83. Vodháněl), Pospíšil, Breite (72. Zmrzlý), Ventúra, Zorvan (72. Zifčák) – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články