Zde může být vaše reklama.

Hladké vítězství Fotbalisté SK Sigma nedali Jablonci šanci

Fotbalisté SK Sigma nedali Jablonci šanci

foto: Petr Pelíšek

05. 11. 2022 - 17:09

V posledním letošním domácím utkání FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc na Andrově stadionu za soupeře Jablonec. Hanáci domácí úkol zvládli hladce a výtečně, berou tři body za výhru tři k nule.

Domácím chyběl na lavičce pro nemoc hlavní trenér Václav Jílek. Zastoupil ho asistent Jiří Saňák. A jeho tým byl hned od začátku aktivnější, bylo znát, že Sigma prahne po třech bodech. Měla mnoho slibných šancí. Navrátil hlavičkoval do břevna, zajímavé pokusy Spáčila nebo Růska nebyly přesné. Po půlhodině hry to přece jen vyšlo, olomouckou akci zakončil přesnou střelou Zifčák. Pět minut před přestávkou přišel nejspíš klíčový moment zápasu. Po souboji s Růskem byl vyloučený za surovou hru Sejk. A přesilovku Sigma využila chvíli po přestávce. Míč si do palební pozice vyvezl středem pole Spáčil a bylo to o dva. Hosté se i pak snažili trošku zlobit, ale bylo znát, že jeden hráč v poli jim chybí. Když pak osmnáct minut před koncem proměnil penaltu za faul na Beneš Chytil, bylo hotovo.

„Jsme rádi, že jsme to zvládli. Relativně s krásným výsledkem, i když si tam najdeme nedostatky. Vstoupili jsme do zápasu koncentrovaně, povedlo se nasazení Pavla Zifčáka. Stěžejním momentem bylo vyloučení. Chtěli jsme být i poté poctivější v defenzivě než Jablonec. A to jsme zvládli. Po druhé brance jsme přežili dvě šance Jablonce, poté se uklidnili a rozhodli třetí brankou,“ řekl trenér Jiří Saňák.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 3:0 (1:0)

Branky: 32. Zifčák, 54. Spáčil, 72. (pen.) Chytil. Rozhodčí: Radina – Vodrážka, Slavíček. ŽK: Zifčák, Matoušek – Jovovič, Konda. ČK: 40. Sejk. Diváci: 2115.

SK Sigma: Trefil – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý (89. Sláma) – Navrátil (77. Vodháněl), Breite, Spáčil (89. Sedlák), Zifčák (70. Matoušek) – Růsek (77. Zorvan), Chytil. Trenér Jiří Saňák.
Jablonec: Hanuš – Cools, Akpudje, Heidenreich (62. Konda), Polidar (8. Surzyn) – Šulc, Kratochvíl, Houska (62. Považanec) – Chramosta (77. Černák), Sejk, Jovović (62. Malínský). Trenér David Horejš.

Další články