Zde může být vaše reklama.

To se nepovedlo Fotbalisté SK Sigma nestačili na Liberec

Fotbalisté SK Sigma nestačili na Liberec

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2024 - 16:55

Zápasem 20. kola v Liberci vstoupili do jarní části FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hanáci pod Ještědem předvedli slabý výkon prakticky bez vyložených šancí a prohráli.

V olomoucké sestavě chyběl marodi Juraj Chvátal, Filip Novák, Jan Navrátil a Antonín Růsek, scházeli také brankář Jakub Trefil, stoper František Matys a útočníci Pavel Zifčák a Denis Kramář, kteří jsou s béčkem na soustředění v Turecku. A také Yunusa Muritala, který zatím v tomto roce ještě nefiguroval ani v jedno z přípravných zápasů SK Sigma.

Už ve 2. minutě kopal Liberec první roh zápasu. Z toho nic nebylo, ale po chvíli zakončoval, naštěstí pro hosty velmi slabě, Tupta. Za Sigmu odpověděl o čtyři minuty později Vodháněl, jeho bomba přeplachtila o kousek pravou šibenici. Jinak byly ale v úvodní pasáži zápasu aktivnější domácí. Hanáci se dokázali z liberecké převahy dvakrát vymanit. V obou případech zakončoval Vodháněl, pokaždé nad. Jedenáct minut před koncem měl tutovku liberecký Kok, jeho střelu mířící k pravé tyčce vytáhl brankář Macík na roh. Tři minuty před pauzou pak střílel Kulenovič, Macík ale neměl potíže.

Do druhé půlky vystřídal v olomouckém dresu Zorvana Singhateh, který je v klubu na hostování ze Slavie. Ale pozitivní vliv na vstup do hry to nemělo. Ve 48. minutě propadl v souboji daleko před šestnáctkou Beneš. Penner si vyvezl míč a jeho rána zdálky se zatočila do brány. A Sigma musela dohánět. Hanáci pak byli pod tlakem, valil se na ně jeden útok za druhým. To se pak změnilo v 54. minutě, kdy šel na hřiště Langer. Po hodině hry pak přišla první olomoucká šance zápasu, ránu Juliš vyrazil brankář Bačkovský na roh. V 70. minutě se dostal do velké šance Tupta, Macík jeho zakončení vyrazil. Patnáct minut před koncem Sigma posílila útok o Fiala. Ale nebylo to k ničemu. Deset minut před koncem zakončil nepochopitelně zcela volný Horský, kterému nechal prostor Křišťál, a bylo to dva nula … Pak už se jen dohrávalo.

„Z naší strany to byl těžko vysvětlitelný výkon. Vypadalo to, jako kdybychom vyfárali odněkud z dolu a nesli si na zádech batoh s kamením a uhlím. Liberec měl lepší vstup do utkání, my jsme předvedli špatný výkon. O poločase jsme na hráče apelovali, aby změnili přístup. Chtěli jsme do hry dostat pohyblivějšího Singhateha, být přímočařejší, náběhovější. Náš plán zhatil brzký inkasovaný gól. Byla to situace, kdy jsme měli míč pod kontrolou, přišla laciná ztráta, pomalý návrat do defenzivy. Střelec měl obrovský prostor, děláme věci obráceně. Z mého pohledu to byl náš velice slabý výkon a zasloužená výhra domácích,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 48. Penner, 80. Horský. Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Šafránková. ŽK: Sláma, Pospíšil, Juliš, Singhateh. Diváci: 2427.

Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula (62. Purzitidis) - Penner (62. Fukala), Žambůrek (85. Doumbia), Varfolomejev, Ghali - Tupta, Kulenović (75. Rabušic), Kok (75. Horský). Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma: Macík – Pokorný, Beneš, Vraštil – Křišťál, Pospíšil (83. Ventúra), Breite (75. Fiala), Zorvan (46. Singhateh), Vodháněl (83. Amasi), Sláma (54. Langer) – Juliš. Trenér Václav Jílek.

Další články