Zde může být vaše reklama.

Prohra po boji Fotbalisté SK Sigma nestačili na Plzeň

Fotbalisté SK Sigma nestačili na Plzeň

foto: Petr Pelíšek

10. 09. 2022 - 18:12

V 8. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Plzni. Duel Hanáků s úřadujícím mistrem skončil dva tři, domácím se povedlo dvakrát srovnat, potřetí již nikoliv.

Trenér Václav Jílek udělal ve vítězné sestavě z předchozího kola jednu změnu, na lavičce nechal stopera Poulola, místo něj hrál Beneš. Vstup do utkání měla lepší Plzeň. Byla živější, aktivnější a z toho také rezultoval první gól zápasu. Stalo se tak v 10. minutě, kdy domácí mírně propadli při bránění a Havel šel sám na Trefila. Ten vyběhl dobře a včas, ale místo zakončení přišla přihrávka na zcela volného Chorého, který dával do prázdné. Ale Sigma se nedala. Už o tři minuty později bylo srovnáno, když se trefil Chytil. Jenže nerozhodný stav do pauzy nevydržel. Po přezkumu VAR odpískal rozhodčí penaltu za faul Pokorného na Chorého a pokutový kop sám Chorý proměnil. Hned na začátku druhé půlky měl Chorý další tutovku, naštěstí pro Sigmu minul levou tyčku. Ovšem Hanáci se pořád nevzdávali. A úřadujícího šampiona vytrvale mačkali. Odměna přišla v 65. minutě, kdy se po centru Matouška zleva trefil Chytil. Nerozhodný stav opět nevydržel dlouho. Nejprve domácí zachránila levá tyčka, ale pak dal Havel na dva tři. Sigma ale hrála dobře, stupňovala tlak a tempo. A měla i šance. Jednu velkou likvidoval brankář Staněk, po zakončení Růska pomohla hostům levý tyčka. I přes maximální snahu se Olomouckým nepodařilo uhrát nějaký bodový zisk.

„Bylo to dobré utkání, s dobrými diváky. Ale jsem zklamaný. Našim vstupem do utkání a pak také některými rozhodnutí sudích a výsledkem. Vrátili jsme se do zápasu, ale pak soupeře potrestal naše triviální chyby,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Teč před prvním gólem byla evidentní. Nebo faul Hejdy na Chytila v závěru, nevím, kde je hranice, proč se něco posoudí a něco ne. Ale rozhodčí si to určitě obhájí, ale za mě to jde úplně proti fotbalu. Mimo šestnáctku by takový faul odpískal, v závěru ve vápně nikoliv,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:2)

Branky: 13. a 65. Chytil – 10. a 34. (pen.) Chorý, 68. Havel. Rozhodčí: Radina – Kříž, Machač. ŽK: Pokorný – Pernica, Kalvach, Tijani, Mosquera. Diváci: 4079.
SK Sigma: Trefil – Chvátal (73. Poulolo), Beneš, Pokorný, Zmrzlý – Navrátil (83. Šíp), Breite (63. Greššák), Spáčil (63. Ventúra), Vodháněl (46. Matoušek) –Růsek, Chytil. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk – Holík, Pernica, Tijani, Havel (74. Jemelka) – Bucha, Kalvach – Sýkora (61. Pilař), Vlkanova (83. Hejda), Jirka (46. Mosquera) – Chorý (61. Bassey). Trenér Michal Bílek.

Další články