Zde může být vaše reklama.

Vypadli z první šestky Fotbalisté SK Sigma nestačili Slavii

Fotbalisté SK Sigma nestačili Slavii

foto: Petr Pelíšek

12. 11. 2023 - 20:16

V 15. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Slavii Praha. A potřebovali bodově zabrat, aby nevypadli z první šestky tabulky. To se nepovedlo, po polovině základní části jsou Hanáci na sedmé příčce.

V olomoucké sestavě ze zdravotních důvodů chyběli Vít Beneš, Jan Fortelný, Lukáš Vraštil, Antonín Růsek a Denis Kramář. V nominaci nebyli ani Jakub Přichystal a Yunusa Muritala. Na lavičce pak byli připraveni hráči z béčka Adam Bednár, Jan Fiala a Štěpán Langer.

Začátek zápasu byl pod diktátem Slavie. A ta se ze své úvodní aktivity dostala také do vedení, ve 4. minutě překonal brankáře Digaňu Wallem. Zhruba po deseti minutách se domácí probrali a začali také hosty zlobit. A poměrně rychle se povedlo srovnat. Po přímém kopu zakončoval Pokorný. Po dalších pár minutkách, kdy vstřelená branka dodal domácím více energie, se začali opět prosazovat hosté. Několik nebezpečných situací dokázali Hanáci ustát, ale dvě minuty před přestávkou podruhé kapitulovali, když zblízka zakončoval Tomič.

Šest minut po přestávce zakončoval patičkou střídající Van Buren, brankář Digaňa. V 56. minutě už pak ale nestačil na zakončení Jurečky a Sigma ztrácela dvě branky. Slavia pak kontrolovala vývoj utkání a Olomouckým už toho mnoho nedovolila. Šance už pak měli Hanáci jen dvě. Vodháněl zakončil nad a střídajícímu Fialovi zkazil radost brankář Mandous.

„Všichni viděli, že jsme se potkali s obrovskou kvalitou soupeře. Z mého pohledu to bylo velmi kvalitní ligové utkání v obrovském tempu. Rozhodlo to, že hosté byli schopni řešit situace pod tlakem po našem presinku a pak inkasovaná branka do šatny. Slavia výborně držela balon, vypadala naprosto skvěle. Vydali jsme se maximálně, bohužel to nestačilo. V takových zápasech je také potřeba mít trošku štěstí a to jsme tolik neměli. Na druhou stranu Slavia si za tím výkonem šla,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Myslím, že to byl výborný zápas, ke kterému přispěli všichni aktéři. My jsme hráli dobře, Olomouci také výborně. Hřiště bylo vynikající, takové můžeme jen závidět. Byl to fakt zajímavý zápas, výborný byl i rozhodčí, který přispěl k tomu, že hra byla plynulá. Začali jsme dobře, byl to asi nejlepší vstup v sezóně. Pak Sigma srovnala nechytatelnou standardkou. To domácím trošku pomohlo, měli jsme tam pasáž, kdy se domácím dařilo. My jsme pak po gólu do šatny měli takové flow, že to domácí měli proti nám těžké. Byl to tvrdý, ale fér zápas. Technickou kvalitou jsme měli k vítězství blíž,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 1:3 (1:3)

Branky: 15. Pokorný – 4. Wallem, 43. Tomič, 56. Jurečka. Rozhodčí: Volek – Hájek, Machač. ŽK: Breite, Zmrzlý, Vodháněl – Jurečka, Wallem, Vlček, Douděra. Diváci: 8897.

SK Sigma: Digaňa – Chvátal (65. Křišťál), Pokorný, Novák, Zmrzlý – Navrátil (65. Sláma), Ventúra, Breite, Zorvan (65. Pospíšil), Vodháněl (85. Dele) – Juliš (74. Fiala). Trenér Václav Jílek.
Slavia: Mandous – Masopust, Ogbu (46. Vlček), Holeš – Tomič (83. Dumitrescu), Ševčík (78. Hromada), Oscar, Wallem – Provod, Tijani (46. Van Buren), Jurečka (78. Chytil). Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články