Zde může být vaše reklama.

To se nepovedlo Fotbalisté SK Sigma nezvládli derby s Ostravou

Fotbalisté SK Sigma nezvládli derby s Ostravou

foto: Petr Pelíšek

30. 09. 2023 - 17:13

V 10. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Baníku Ostrava. A jak to bývá pravidlem, byl vzhledem k invazi fanoušků hostů Andrův stadion pořádně zaplněn, přišlo násobně více diváků, než je obvyklé. Olomoučtí své fans zklamali, utrpěli vysokou prohru nula tři, když od 19. minuty dohrávali bez vyloučeného brankáře Macíka.

Sigma opět nebyla kompletní, stejně jako v předchozích zápasech scházelo několik hráčů základní sestavy. Jen na lavičce byl Radim Breite, na marodce pak stále Antonín Růsek a Vojtěch Křišťál. Naopak zpět ve hře už mohli být Matúš Macík, Jakub Pokorný a Lukáš Juliš.

Sigma nezačala špatně, měla sérii rohových kopů. Ale nebylo to k ničemu. Pak navíc udeřili hosté. Tanko přeloboval z brány nakročeného Macíka a bylo to 0:1. Psala se 11. minuta. Potom měla Sigma nějaké šance, ale zase to hořelo na opačné straně. Tanko šel v 19. minutě sám na Macíka, ten vyběhl, fauloval ho a dostal červenou. Chvilku potom Sigma hrající v deseti inkasovala podruhé. Ještě před přestávkou si obnovil zranění Juliš a další oslabení bylo na světě. Po přestávce se Sigma zvedla, měla dvě velmi dobré šance. V obou byl Zmrzlý, ale neproměnil. Pak se zranil i Julišův náhradník Kramář. Následně už se Hanáci i přes veškerou snahu další sílu na zvrat nenašli. Naopak v závěru je hosté dorazili třetím gólem.

„Je to pro nás důležité vítězství. Ale do obou poločasů jsme nevstoupili podle našich představ. Rozhodl to první gól a vyloučení. Pak jsme potřebovali uklidňující třetí branku, jak už to bývá. Jak jsme ho dali, tak se zápas zlomil a soupeř už neměl vůbec nic. Jsem spokojený s výhrou, jsem rád, že jsme to tady zvládli. Chtěl bych poděkovat olomouckým fanouškům, kteří vyvolávali moje jméno,“ řekl trenér Ostravy Pavel Hapal.

„Je to tvrdá porážka, tvrdý náraz. Nula tři v domácím prostředí není nic příjemného. Udělali jsme hodně moc chyb. I tak si myslím, že Baník nebyl lepší. Byl efektivnější, my jsme šance neproměnili. Pak jsme byli v deseti a už to bylo těžké. Měli jsme možnosti v prvním poločase, pak ve druhém Zmrzlým, ale Letáček byl skvělý. Na kontaktní gól jsme se nedostali a po třetím gólem už to bylo těžké. První gól byl Macík ve špatném postavení, pak před červenou asi bylo lepší hráče pustit, ty chyby výrazně ovlivnily utkání,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 0:3 (0:2)

Branky: 11. Tanko, 29. Ewerton, 78. Buchta. Rozhodčí: Szikszay – Ratajová, Antoníček. ŽK: Zorvan, Zmrzlý – Kpozo, Lischka. ČK: 19. Macík. Diváci: 10015.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Pospíšil (46. Zifčák), Ventúra, Zorvan (46. Fortelný), Vodháněl (20. Digaňa)– Juliš (33. Kramář, 67. Šíp). Trenér Václav Jílek.

Ostrava: Letáček – Ndefe (65. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta, Boula (83. Kaloč), Rigo, Ewerton – Tanko (55. Šín), Kubala (83. Klíma). Trenér Pavel Hapal.

Další články