Zde může být vaše reklama.

Venkovní porážka Fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli na Bohemians

Fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli na Bohemians

foto: Petr Pelíšek

23. 09. 2023 - 21:11

Vítězná třízápasová minisérie fotbalistů SK Sigma Olomouc je u konce. V 9.kole FORTUNA:LIGY totiž prohráli v Praze s Bohemians. Hanáci po prvním poločase vedli, ale ve druhém nedokázali vzdorovat domácímu tlaku.

Olomoučtí nebyli k zápasu kompletní. Mimo dlouhodobých marodů Antonína Růska a Vojtěcha Křišťála ještě scházeli Matúš Macík, Jakub Pokorný, Radim Breite a Lukáš Juliš. A ve finále to bylo znát.

Sigma nebodovala po třech ligových výhrách po sobě a může přijít o třetí místo v tabulce. "Klokani" zvítězili po dvou kolech a jsou osmí. Bohemians ve FORTUNA:LIZE porazili Olomouc poprvé po čtyřech zápasech.

Hosté měli do utkání, i přes absenci opor, ovšem povedený vstup. V 8. minutě se po přihrávce Zmrzlého trefil Zorvan. Pak musel Sigmu podržet brankář Digaňa, když vyrazil ránu Prekopa. Tentýž hráč pak ve 33. minutě naštěstí pro Olomouc přestřelil. Ale pak už se hlavou prosadil a bylo srovnáno. Hanáci si do pauzy vzali vedení zpět. Chvátal ve 44. minutě nacentroval zprava a Vodháněl hlavou překonal brankáře Jedličku. Po přestávce byli dál nebezpečnější domácí. Klíčovým byl nakonec příchod útočníka Puškáče, který chvíli působil v dorostu SK Sigma. Ten šel do hry v 65. minutě. A po pěti minutách na hřišti právě on hlavou srovnal na dva dva. Za dalších sedm minut šli Klokani do vedení. Matoušek proběhl přes polovinu hřiště, před vápnem si narazil s Puškáčem a překonal olomouckého gólmana. Času ještě potom bylo dost, ale Sigma už se pak na nic nezmohla.

"Je to asi zasloužené vítězství Bohemky. Měli jsme dobrou desetiminutovku zakončenou nádherným gólem. Ale nebyli jsme schopni z toho vytěžit větší kontrolu nad utkáním, aby Bohemka musela více běhat a ztrácela síly. Vyrovnávací branka byla logickým rezultátem. Vzali jsme si zpátky vedení po krásné spolupráci a brance Vodháněla. Očekával jsem ale, že takových situací si budeme schopni vytvořit víc. Ve druhém poločase jsme zareagovali změnou rozestavení a opticky se to vyrovnalo. Byli jsme kvalitnější, drželi jsme míč, ale vše to bylo jen po vápno. Scházela nám větší kvalita a sebevědomí. Soupeř ve druhé půli neměl takový drajv jako v první, ale ze dvou tří situací vytěžil více, byl produktivnější," řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 3:2 (1:2)

Branky: 36. Prekop, 70. Puškáč, 77. Matoušek - 8. Zorvan, 44. Vodháněl. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Šimáček. ŽK: Hybš, Prekop, Jánoš, Hrubý, Jedlička - Vodháněl, Vraštil. Diváci: 5212.

Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (65. Köstl), Jánoš (65. Puškáč), Hrubý, Kovařík (90+3. Vondra) - Smrž, Matoušek (81. Beran) - Prekop (81. Mužík). Trenér Jaroslav Veselý.
SK Sigma: Digaňa - Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Vodháněl (82. Šíp), Pospíšil, Ventúra, Zorvan (78. Fortelný), Navrátil (78. Sláma) - Kramář (62. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Další články