Zde může být vaše reklama.

Zápas ve vánici Fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali se Slováckem

Fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali se Slováckem

foto: Petr Pelíšek

02. 12. 2023 - 17:04

Zápas 17. kola FORTUNA:LIGY mezi SK Sigma Olomouc a Slováckem ovlivnilo sněžení. Bylo to jediné utkání sobotního programu elitní soutěže, které se hrálo. A skončilo dělbou bodů.

Olomouckým chyběli již standardně do ofenzivy Antonín Růsek a Denis Kramář. Při rozcvičení před utkání se zranil Jan Navrátil, místo něj šel hrát Martin Pospíšil.

Na těžkém terénu v chumelenici to moc fotbalově nešlo. Byl to spíše boj, ale i tak se našlo pár akcí na jeden dotek. Ale gólovky přišly až v závěru poločasu. Ve 37. minutě zastavilo střelu hostujícího Havlíka břevno. Sigma odpověděla podobným způsobem, ale s lepším efektem, o pět minut později. Zpoza šestnáctky zakončil levačkou Beneš a vymetl všechny vločky z levé šibenice.

Po přestávce už byli aktivnější hosté. A po hodině hry se jim povedlos srovnat. Po střele Trávníka zahrál rukou Vraštil. Hlavní sudí nejprve nařídil roh, ale po intervenci VAR změnil verdikt na pokutový kop. Ten proměnil Daníček. Sigmě se pak moc nedařilo dohrát kloudně nějakou útočnou akci, Slovácko bylo i na obtížném terénu fotbalovější. A mělo převahu. V závěru ještě Digaňa vyrazil hlavičku Mihálika.

„Fotbal byl o zdraví. Nerozumím tomu, že kompetentní osoba ty podmínky nezhodnotí tak, že podmínky jsou ohrožující zdraví. Navrátil se zranil jen kvůli tomu. Děláme všechno pro to, abychom lidi vyháněli z hlediště. Zápasy se odkládají, včetně zítřejšího. Hřiště je rozsekané na sračku, nevydrželo to. To bylo evidentní od začátku. Nerozumím tomu, že takto hazardujeme se fotbalem,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Slovácko bylo něco lepší, zasloužilo si to, bod z pohledu sportovního musíme brát. Z pohledu produktu jsme znechucený,“ podotkl.

„V těch podmínkách obě mužstva převedla maximum. Ale nechápu, proč se v takových podmínkách vůbec hrálo, je to nepochopitelné. Proč hrát takový fotbal,“ řekl Martin Svědík, trenér Slovácka.

SK Sigma Olomouc – 1.FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 42. Beneš – 59. (pen.) Daníček. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič. ŽK: Pospíšil, Ventúra – Doski, Valenta, Kohút. Diváci: 2228.

SK Sigma: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák – Chvátal (86. Křišťál), Zorvan (73. Zifčák), Ventúra, Breite, Pospíšil, Zmrzlý – Juliš (73. Fiala). Trenér Václav Jílek.
Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (89. Kalabiška) – Havlík, Trávník – Siňavskij (68. Holzer), Valenta (89. Mihálik), Juroška (60. Kohút) – Cicilia (89. Petržela). Trenér Martin Svědík.

Další články