Zde může být vaše reklama.

Série bez výhry skončila Fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili v Ostravě

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili v Ostravě

foto: Petr Pelíšek

09. 03. 2024 - 19:58

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Ostravě proti Baníku. Hanáci derby vyhráli 2:1, obě branky dal Lukáš Juliš, a ukončili tak sedmizápasovou sérii bez vítězství.

V úvodu utkání na tom byli o něco lépe domácí. A brankář Macík musel likvidovat obrovskou šanci Ewertona. Baník byl v prvním poločase častěji na míči, jenže branky, ty dávala Sigma. Ve 20. minutě usměrnil míč po centru Vodháněl zleva špičkou kopačky Juliš a hosté vedli. A sedm minut před přestávkou to bylo o dva. Pokutový kop po faulu Kpoza na Vraštila proměnil Juliš. Ve druhém poločase si hosté bez větších problémů hlídali náskok dvou branek. Komplikace přišla až v závěru. Po souboji Pokorného s Lischkou se pískala penalta. Tu sice Macík Ewertonovi zneškodil, ale na dorážku už nedosáhl.

„V první půli jsme byli jednoznačně lepší, ale neproměnili šance. Hrozně se nadřeme na gól, doma to nemůžeme protrhnout. Herně jsme soupeře předčili, ale dali jsme jen jeden gól,“ řekl trenér Baníku Pavel Hapal.

„Ze začátku jsme měli štěstí, Baník hrál dobře. Rozhodla efektivita, ty dva góly nám strašně pomohly. Kluci bojovali, cítili, že máme šanci. Juliš na branky čekal dlouho, všichni jsme mu to přáli. Dařilo se mu i v předchozích zápasech, jen neproměnil šance. Je to o týmu, o celém procesu. Kluci to vzali pokorně, je to jediná cesta,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:2)

Branky: 81. Ewerton - 20. a 38. (pen.) Juliš. Rozhodčí: Starý – Váňa, Slavíček. ŽK: Juroška, Kubala, Boula – Fortelný, Macík, Pokorný, Sláma, Fiala. Diváci: 9751.

Ostrava: Letáček – Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo (67. Šehić) – Rigo, Boula – Buchta (56. Blažek), Šín (56. Ji. Klíma), Ewerton – Kubala (76. Rusnák). Trenér Pavel Hapal.
SK Sigma: Macík – Vraštil, Beneš, Pokorný, Novák (69. Chvátal) – Breite, Pospíšil – Vodháněl, Fortelný, Zorvan (69. Ventúra) – Juliš (90. Fiala). Trenér Jiří Saňák.

Další články