Zde může být vaše reklama.

Venkovní prohra Fotbalisté SK Sigma padli v Plzni

Fotbalisté SK Sigma padli v Plzni

foto: Petr Pelíšek

20. 08. 2023 - 17:02

Zápas 5. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Plzni. Po třech výhrách v řadě tentokrát prohráli. Záložník Jan Navrátil odehrál 200. utkání v první lize za Sigmu. Je desátým hráčem v klubové historii, který má dvě stovky, a více, ligových startů za Olomouc.

V olomoucké sestavě došlo k jedné změně, místo Radima Breiteho šel do základní sestavy Martin Pospíšil. Ze zdravotních důvodů pak chybělo hned několik hráčů, byli to Antonín Růsek, Pavel Zifčák, Tadeáš Stoppen nebo Dele.

Sigma byla od začátku zápasu pod velkým tlakem. A mohla být ráda, že hned v úvodu nedostala nějaký gól. Po dvanácti minutách se hosté z tlaku vymanili a získali první roh. Z něj ale nebylo nic. Ale jinak se Olomouckým moc držet míč nedařilo. Po dalších deseti minutách se opět povedlo Sigmě vyjet z plzeňské převahy. Byl z toho další roh, ovšem dopal stejně jako ten předchozí. Z dalšího rohu Sigma zmrazila domácí. Po bombě Chvátala šla totiž do vedení. Vstřelená branka a vystřídání Pokorného Vraštilem pak dokonale utlumilo domácí převahu.  Jenže to trvalo jen pár minut. V závěru první půlky měla Plzeň zase tlak a v nastaveném čase dala dvě branky.

Šest minut po přestávce měl srovnání na noze Zmrzlý, jeho ránu ale domácí brankář zneškodnil. Sigma se pak snažila něco s nepříznivým vývoje udělat, ale nedařilo se. Deset minut před koncem byl ještě v zajímavé možnosti Juliš. Ale stav už se neměnil. Navíc tři minuty před vypršením řádné hrací doby byl za úmyslnou hru rukou vyloučen Vraštil a Hanáci museli dohrávat v deseti.

„Z posledních tří zápasů v Plzni to z herního hlediska bylo možná naše nejlepší utkání i nejvyrovnanější z pohledu statistik a nebezpečnosti. Bohužel ale máme nula bodů. Cesta domů bude smutná. Myslím, že jsme do zápasu výborně vstoupili, hráli aktivně a přesně. Rezultoval z toho i vedoucí gól po standardce. Jsem přesvědčený, že pětatřicet čtyřicet minut jsme utkání měli pod kontrolou. Soupeř měl náznaky, protože má kvalitu a je předpoklad, že si šance vytvoří. Ale nebyly nějaké extrémní závary. Nezvládli jsme ale dobře dohrát první poločas a tam se celý zápas zlomil. To mě hodně mrzí, protože máme dost zkušené mužstvo na to, abychom to zvládli líp,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 2:1 (2:1)

Branka: 45+1. Hejda, 45+3. Bucha. - 27. Chvátal. Rozhodčí: Berka – Matoušek, Pečenka. ŽK: Navrátil, Sláma. ČK: 87. Vraštil. Diváci: 9114.

Plzeň: Staněk – Hejda, Hranáč, Dweh – Kopic, Bucha, Kalvach, Traoré (73. Vlkanova), Cadu (84. Jirka) – Šulc (74. Kliment), Durosinmi (62. Chorý). Trenér Miroslav Koubek.

SK Sigma: Macík – Chvátal (61. Sláma), Beneš, Pokorný (26. Vraštil), Zmrzlý –Navrátil, Fortelný (61. Muritala), Ventúra, Pospíšil (61. Zorvan), Vodháněl – Juliš (83. Amasi). Trenér Václav Jílek.

Další články