Zde může být vaše reklama.

Jeden gól nestačil Fotbalisté SK Sigma padli v Teplicích

Fotbalisté SK Sigma padli v Teplicích

foto: Petr Pelíšek

30. 10. 2022 - 16:53

V Teplicích hráli dnes zápas 14. kola FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc. Šli do něj po pěti utkáních v řadě bez prohry. Ta skončila, tentokrát Hanáci prohráli.

V olomoucké sestavě chyběli ze zdravotních důvodů brankář Matúš Macík a záložníci Denis Ventúra s Lukášem Greššákem, v nominaci nebyli ani útočníci David Vaněček a Jáchym Šíp a záložník Jakub Matoušek.

Začátek zápasu byl opatrný z obou stran. Po sedmi minutách zahrozila Sigma, centr Růska zprava ale jen proletěl šestnáctkou. O dvě minuty později byl s krvavým zraněním ošetřován Chytil. V 11. minutě poprvé zazlobily Teplice, byl z toho jejich první rohový kop. Ale z něj nemusela olomoucká defenziva nic řešit. Po minutě byl v tutové šanci Zmrzlý, na brankáře Grigara nevyzrál. Ovšem akci přecházel faul na Chytila, takže následoval přímý kop. A z toho to vyšlo, trefil se Růsek. Náskok Sigma ale neudržela dlouho. Ve 21. minutě bylo srovnáno, po chaosu v obraně hostů zakončil Žák, odchovanec SK Sigma. Hanáci se stejně jako domácí snažili hrát dál aktivně, takže rušno bylo před oběma bránami. Po půlhodině hry měla Sigma rozehraný dobře brejk, ale Chvátalova finální přihrávka byla sražena na roh. Sedm minut před pauzou došlo na další teplický roh, který skončil velkou šancí. Naštěstí pro Sigmu Gning hlavičkoval kousek vedle pravé tyčky. Ještě v závěru poločasu měl další velkou možnost Gning.

Do druhé půle trenér Václav Jílek vystřídal, místo Pokorného šel do hry Zifčák a Zmrzlý se stáhl do obranné formace. Ale začalo se domácí převahou. Sigma se z něj vymanila po pěti minutách. Pak byl v akci Navrátil, obešel i gólmana, ale z brankové čáry vykopl míč Hybš. Vzápětí Zorvan domácího brankáře loboval, ale o kousek přestřelil. V 53. minutě byla zase v akci Navrátil, ale střela mu vůbec nesedla. Za spálené šance Sigma zaplatila. Po hodině hry poslal domácí do vedení Gning. O tři minuty později zachránilo hosty po rohovém kopu břevno. Hanáci museli začít dohánět, ale dlouho se jim nic kloudného nedařilo. Až patnáct minut před koncem střílel nebezpečně Chytil, ale míč šel o kousek nad. V závěru Sigma domácí sice přitlačila, ale na stavu už se nezměnilo nic.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 22. Žák, 61. Gning - 14. Růsek. Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Šimáček. ŽK: Knapík – Chvátal, Vodháněl. Diváci: 2316.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Kučera, Trubač (90+1. Urbanec), Jukl, Kodad – Žák (73. Mareček), Gning (90+6. Fila). Trenér Jiří Jarošík.
SK Sigma: Trefil – Vraštil, Pokorný (46. Zifčák), Beneš - Chvátal, Breite (77. Košťál), Navrátil (65. Vodháněl), Zorvan (65. Spáčil), Zmrzlý – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články