Zde může být vaše reklama.

Prohra na závěr Fotbalisté SK Sigma podlehli Plzni

Fotbalisté SK Sigma podlehli Plzni

foto: Petr Pelíšek

17. 12. 2023 - 17:19

Zápasem 19. kola se fotbalisté SK Sigma Olomouc rozloučili s podzimní pasáží FORTUNA:LIGY. Hanáci měli doma na Andrově stadionu za soupeře Viktorii Plzeň. A duel skončil stejným výsledkem, jako před měsícem v domácím poháru, Olomoučtí prohráli jedna tři.

V olomoucké sestavě chyběli marodi Jan Navrátil, Antonín Růsek, Jan Vodhánel a Denis Kramář, plus také Martin Pospíšil, který měl stopku za čtyři žluté karty.

Sigma šla poměrně rychle do vedení. Už v 9. minutě se po nákopu Breiteho za obranu prosadil Ventúra. Jenže hned po rozehrání bylo srovnáno. Domácí nechali soupeři hodně prostoru na zakončení Šulce byl brankář Digaňa krátký. V závěru prvního poločasu pak Plzeň stav otočila. Po standardce a zaváhání brankáře se prosadil Dweh. V nastaveném čase měl velkou šanci Juliš, ale nedal. Ve druhém poločase se pak Sigma snažila nepříznivý vývoj zlomit. Ale hosté ji moc do šancí nepouštěli. K nebezpečné střele se dostal Zorvan, pak po přiťuknutí Langra ještě hlavou Breite, ale gólman Staněk se překvapit nenechal. V nastaveném čase pak šel na rohový kop i brankář Digaňa. Hosté toho využili, po brejku dal třetí branku do prázdné Vydra.

„Po stránce kvality výkonu, toho, co bereme jako standard, to tam bylo. Ale udělali jsme hloupé chyby. Mrzí nás to. Zvolená strategie docela fungovala. Dostali jsme se do vedení, ale je trestuhodné, že si hned necháme vyrovnat. Soupeř poměrně jednoduše dvakrát skóroval, naše tři čtyři situace vyřešil brankář Staněk. Myslím, že šancí jsme měli více. Představovali jsme si větší kvalitu hry, více šancí, ale Plzeň je silné a nebezpečné mužstvo. Měli jsme na remízu, ale povedlo se to,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

„Bylo to velice těžké utkání proti připravenému soupeři, který se na nás mohl chystat čtrnáct dní. Vítězství si cením, Sigma měla kvalitu, vysokou kvalitu. Podržela nás obrana a druhou půli brankář Staněk. Hrálo se minimálně o remízu, domácí byli nebezpeční, dostali jsme se pod tlak. Ztráceli jsme hodně balónů v přechodové fázi, na moje gusto. Ale i přesto jsme byli efektivní,“ řekl Miroslav Koubek, trenér Plzně.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)

Branky: 9. Ventúra – 10. Šulc, 45. Dweh, 90+5 Vydra. Rozhodčí: Zaoral – Hájek, Dohnálek. ŽK: Breite, Fortelný –Jirka, Hranáč, Kliment. Diváci: 3105.

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Vraštil (66. Langer), Beneš, Novák (46. Pokorný)– Chvátal, Fortelný (66. Amasi), Ventúra (77. Fiala), Breite, Zorvan, Zmrzlý –Juliš. Trenér Václav Jílek.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Hejda, Hranáč, Dweh – Sýkora (90. Holík), Kalvach, Šulc, Cadu – Traoré (74. Bucha), Jirka (90. Vydra) – Kliment (84. Paluska). Trenér Miroslav Koubek.

Další články