Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra Fotbalisté SK Sigma podlehli Spartě

Fotbalisté SK Sigma podlehli Spartě

foto: Petr Pelíšek

07. 05. 2023 - 17:07

Do nadstavbové skupiny o titul fotbalové FORTUNA:LIGY vstoupil tým SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu zápasem proti Spartě Praha. Ochozy byly plnější než obvykle, podobně jako minule s Baníkem byl důstojná prvoligová návštěva. Viděla těsnou hanáckou prohru.

V olomoucké bráně nastoupil Matúš Macík. A stejně jako jeho protějšek ze Sparty byl v prvním poločase poměrně dlouho bez zásadnější práce. Oba celky se snažily hrát na maximum, ale zároveň na sebe byly výtečně takticky připravené a vše nutné dokázaly plnit. O něco aktivnější byla přece jen Spartě, rána Kuchty šla ovšem vedle. Za Sigmu odpověděl zajímavou střelou Zmrzlý, dorážka Chytila pak byla nepřesná a navíc z ofsajdu. Ve 23. minutě málem zapadl do brány centr Krejčího. Za další tři minuty pak Sigma inkasovala, z hranice šestnáctky se trefil Minčev. Sigma tak musela dohánět. V úvodu druhé části zápasu měla nějaké nadějné akce, ale vytvořit si nějakou obrovskou šanci, to se nedařilo. V 64. minutě mohlo být rozhodnuto. Kuchta však naštěstí pro domácí trefil levou tyčku. Vzápětí se domácí dožadovali pokutového kopu za hraní rukou. VAR byl ale, stejně jako v mnoha předchozích zápasech, na straně Sparty, takže penalta se nekonala. V závěru utkání už si pak hosté hubený náskok pohlídali.

„Trošku kvality tam v některých situacích scházelo, ale jinak hráčům nemůžu nic vytknout. Je to ale zklamání, Spartě jsme nedovolili žádnou větší šanci. Ve druhém poločase jsme byli aktivní, chtěli srovnat, ale finální řešení nebylo na takové úrovni, abychom branku soupeře ohrozili,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Bylo to hodně bojovné utkání, vice než pohledný fotbal, byť takový chceme hrát. Byl to těžké utkání, dařilo se nám uhrávat míče a povedlo se nám získat tři body. Výhra je pro nás nyní to nejpodstatnější. Naposledy na začátku jara jsme tady remizovali. Doufám, že přijdou zápasy, ve kterých budeme hrát lépe, ale víme, o co hrajeme a víme, co nás čeká příští víkend proti Slavii,“ řekl trenér Sparty Brian Priske.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 26. Minčev. Rozhodčí: Všetečka – Hájek, Hrabovský. ŽK: Kramář, Chytil, Zorvan – Minčev, Vydra. Diváci: 9364.

SK Sigma: Macík – Chvátal (76. Vodháněl), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (61. Kramář), Pospíšil, Ventúra (62. Zorvan), Breite (88. Vaněček), Sláma (61. Zifčák) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Sparta: Kovář – Vydra, Panák, Krejčí ml. – Zelený, Laçi (62. Sadílek), Kairinen (88. Pavelka), Höjer (70. Mejdr) – Karabec (62. Haraslín), Kuchta, Minčev (70. Daněk). Trenér Brian Priske.

Další články