Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Fotbalisté SK Sigma porazili Budějovice

Fotbalisté SK Sigma porazili Budějovice

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2023 - 17:09

Zápas třiadvacátého kola FORTUNA:LIGY byl na Andrově stadionu ve znamení snahy fotbalistů SK Sigma Olomouc ukončit sérii remíz a prodloužit šňůru utkání bez porážky. Což se povedlo, Hanáci berou tři body za hladkou výhru.

Do olomoucké sestavy se vrátil uzdravený stoper Vít Beneš, poprvé po comebacku do Sigmy nastoupil v základní sestavě záložník Martin Pospíšil.

První velkou šanci zápasu měla Sigma po pár minutách, Breite zblízka přestřelil. Pak přišla pro Hanáky komplikace. Po souboji s Adediranem utrpěl zranění Beneš. A musel střídat, stadion nakonec opustil v sanitním voze pro podezření na zlomeninu v obličeji. Místo něj šel do hry Greššák. Olomouckou herní převahu to nezastavilo, šancí ale mnoho nebylo. Do pauzy přišla ještě jedna velká, budějovický brankář však proti dobré střele Zorvana předvedl stejně dobrý zákrok. Ve druhém poločase už začaly padat branky. Ale chvíli to trvalo. Zlomový moment zápasu přišel deset minut po pauze. To ve strkanici v přerušené hře udeřil Čmelík, který nastoupil až do druhého poločasu, Vodháněla. A dostal červenou kartu. Přesilovku Sigma využila rychle. Za čtyři minuty. Do vedení poslal Hanáky hezkou trefou Vodháněl. To bylo v 59. minutě. Za další čtyři minuty se podruhé v utkání prosadil střelecky Vodháněl. Náskok dva nula už znamenal, že Sigma míří k prvnímu letošnímu plnému bodovému zisku. Když pak v 69.minutě přidal třetí branku Růsek, který parádně zavěsil pravačkou, bylo hotovo. Sigma pak mohla hostům ještě něco přidat na cestu, ale stav už se neměnil.

„Jsme rádi, že jsme remízovou sérii prolomili a bereme tři body. Nerodilo se to lehce. První poločas byl vyrovnaný, i když jsme měli nebezpečnější akce. Pak rozhodlo vyloučení Čmelíka a rychlá vedoucí branka. Pak jsme měli ještě několik dalších dobrých situací, hodně nedohraných. Za druhý poločase je to naprosto zasloužené vítězství,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)

Branky: 59. a 63. Vodháněl, 69. Růsek. Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Kotík. ŽK: Sláma, Ventůra, Dele – Hora. ČK: 55. Čmelík. Diváci: 1620.

SK Sigma: Stoppen – Navrátil, Pokorný, Beneš (18. Greššák), Sláma (74. Zmrzlý) – Zorvan (46. Zifčák), Ventúra, Breite, Pospíšil, Vodháněl (74. Přichystal) – Rúsek (84. Dele). Trenér Václav Jílek.
Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Havel, Broukal – Hora, Čavoš, Adediran (78. Penner), Skovajsa (68.  Matoušek) – Čermák (46. Hellebrand) – Zajíc (46. Čmelík), Potočný (78. Škoda). Trenér Marek Nikl.

Další články