Zde může být vaše reklama.

Pomohly standardky Fotbalisté SK Sigma porazili doma Liberec

Fotbalisté SK Sigma porazili doma Liberec

foto: Petr Pelíšek

27. 08. 2023 - 17:11

Poslední srpnovou neděli hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Liberci. V utkání 6. kola FORTUNA:LIGY se Hanáci chtěli po prohře v Plzni vrátit zpět na vítěznou vlnu. To se před opět poměrně chabou návštěvou povedlo, Sigma po zlepšení výkonu ve druhém poločase vyhrála.

V olomoucké sestavě chybělo hned několik hráčů. V trestu za vyloučení byl stoper Vraštil, na marodce obránce Křišťál, záložník Ventúra a útočníci Růsek se Zifčákem.

Před zápasem dostal záložník Jan Navrátil památeční dres za 200 zápasů, které dosud odehrál v první lize v dresu SK Sigma, a mohlo se začít. První poločas se ale domácím moc nepodařil. V ofenzivě se jim nedařilo prakticky vůbec nic. Neměli ani jednu střelu na branku, snad jediným náznakem šance byl pas Pospíšila, na který o kousek nedosáhl Vodháněl. Liberečtí byli o něco nebezpečnější, naštěstí pro Olomoucké ale byl v jednom případě Macík připraven a vytáhl dobrý zákrok, pak šlo o slabé střely. Po přestávce už to bylo trošku jinak. Sigma přitlačila. Navrátil střílel nad, pak střelu Vodháněla v pádu srazila obrana. V 54. minutě se už ukazatel skóre měnil. Po hraní rukou v šestnáctce se kopala penalta, kterou Juliš v pohodě proměnil. Za dalších deset minut bylo v zásadě hotovo. Zakončení Juliše vyrazil liberecký brankář na roh. Ten rozehrál Pospíšil a Pokorného rána z voleje byla gólová. Pak už si Sigma náskok dvou branek a tři body bez větších nervů a potíží pohlídala.

„Byl to náročný zápas v náročných podmínkách. První poločas byl z naší strany nepodařený, soupeř byl aktivnější, my jsme nebyli běžecky silní. Nebylo to sebevědomé tak, jak bychom si představovali. Hodně jsme zpomalovali hru. Na to největší poločasový apel, nebylo to dobré. Trochu jsme změnili postavení v rozehrávce, abychom soupeře rychleji přehrávali. A také měli více zakončení. Hráči to dobře akceptovali, vzali si to k srdci. Druhý poločas jsme hráli velmi dobře. Byť obě branky padly po standardních situacích, tak je to zasloužené vítězství. Porazili jsme silného soupeře,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 54. (pen.) Juliš, 65. Pokorný. Rozhodčí: Hocek – Nádvorník, Kotalík. ŽK: Breite, Muritala, Pospíšil – Doumbia. Diváci: 3594.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (90+1. Kramář), Fortelný (60. Zorvan), Breite (80. Sláma), Pospíšil, Vodháněl –Juliš (80. Muritala). Trenér Václav Jílek.
Liberec: Vliegen – Mikula, Chaluš, Pourzitidis – Fukala (63. Rabušic), Varfolomejev (63. Červ), Doumbia (83. Lexa), Preisler (63. Penner) – Ghali, Kulenović, Tupta (72. Hudák). Trenér Luboš Kozel.

Další články