Zde může být vaše reklama.

Série skončila Fotbalisté SK Sigma prohráli na Slavii

Fotbalisté SK Sigma prohráli na Slavii

foto: Petr Pelíšek

01. 04. 2023 - 20:52

Pětadvacátým kolem se po reprepauze opět rozjela FORTUNA:LIGA. Fotbalisté SK Sigma Olomouc nastoupili v pražském Edenu proti Slavii. Hanáci prohráli, skončila tak jejich desetizápasová série s bodovým ziskem. Olomoučtí zápas elitní soutěže prohráli po pěti měsících.

V olomoucké sestavě chybělo ze zdravotních důvodů hned několik hráčů – nastoupit nemohli stopeři Vít Beneš a Lukáš Vraštil, záložník Jan Fortelný a útočníci Antonín Růsek s Jakubem Fortelným. Chyběl také útočník David Vaněček. Zase skoro po roce se, vhledem k dlouhé zdravotní pauze, objevil na lavičce áčka talentovaný záložník Štěpán Langer.

Už ve 3. minutě se domácí snažili využít menší zaváhání Pokorného, brankář Macík však vyběhl rychle a včas. Jinak ale byl začátek utkání ve znamení nepřesností z obou stran. Ve 14.minutě došlo na první roh utkání, kopala ho Slavia. O tři minuty později po dalším zaváhání Pokorného domácí útočnou akci dohráli do zakončení, naštěstí pro Sigmu střílel Van Buren vedle levé tyčky. To už byli Hanáci pod tlakem. Ale dařilo se jim v zásadě držet Slavii mimo dostřel. A sem tam se snažili zlobit z protiútoků. Ve 34.minuět fauloval Hromada Breiteho a těžko hledat důvod, proč za skluz podrážkou dopředu nedostal žlutou kartu. Domácí hráč se ovšem při zákroku zranil a musel střídat. V krátké přesilovce se Sigma osmělila, ránu Pospíšila vyrážel brankář Kolář na roh. Ve 41. minutě došlo na další možnost Sigmy, hlavou zakončoval Vodháněl, ale sudí mu pískl faul … Chvíli před přestávkou se zase ozvala i Slavia, Zafeiris těsně minul pravou tyčku. Ale ve třetí minutě nastavení už se stav měnil. Po centru zprava zakončil Van Buren a Slavia vedla.

Hanáci tak museli dohánět a zabojovat o prodloužení série bez prohry. Jenže v úvodu druhé půlky se mnoho nezměnilo, pořád byli aktivnější domácí. V 55. minutě se Sigma vymanila z domácí převahy a získala roh. Po něm zakončil Vodháněl, ale pokus mu nesedl ideálně. V 57. minutě trenér Jílek občerstvil tým střídáními, ze hry šli Zorvan a Sláma, do akce Chvátal a Zmrzlý. Pět minut poté Hanáci inkasovali druhou branku. Když pak Slavia přidala v 75. minutě třetí gól, bylo hotovo. V nastavení pak Olomoučti inkasovali ještě jednou.

„Slavia byla jasně lepší mužstvo. Klíčová byla první inkasovaná branka. Dostali jsme čtyři góly, ale nedělal bych z toho vědu. Měli jsme malou herní kvalitu i malé sebevědomí. Měli jsme nějaký plán, ten jsme dobře drželi do druhé branky, pak už zápas domácí kontrolovali,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 4:0 (1:0)

Branky: 45 + 3 Van Buren, 62. Lingr, 75. Schranz, 90 + 4 Jurečka. Rozhodčí: Szikszay – Kubr, Machač. ŽK: Sláma. Diváci: 16186.

Slavia: Kolář – Masopust (70. Jurečka), Ogbu, Holeš, Jurásek – Ševčík (80. Pech), Hromada (40. Zafeiris)– Douděra, Lingr (70. Oscar), Schranz – Van Buren (70. Tecl). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Macík – Greššák, Pokorný, Sláma (57. Zmrzlý) – Navrátil (85. Poulolo), Pospíšil, Breite (71. Zifčák), Ventúra (71. Dele), Zorvan (57. Chvátal) – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články