Zde může být vaše reklama.

Dohrávali v deseti Fotbalisté SK Sigma prohráli o gól se Slavií

Fotbalisté SK Sigma prohráli o gól se Slavií

foto: Petr Pelíšek

23. 05. 2023 - 21:16

Poslední domácí utkání v soutěžním ročníku 2022/23 FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti Slavii Praha. Hanáci sice bojovali, rychle vedli dva nula, ale nakonec sešívaný favorit vývoj dokázal vcelku bez potíží otočit. Vzhledem k dalším výsledkům to znamená, že Sigma skončí šestá.

Vstup do utkání, ten měla Sigma mimořádně povedený. Ve 2. minutě zapadla tečovaná střela Chvátala do brány a domácí vedli. A za další čtyři minuty to bylo ještě lepší. Zaváhání defenzivy hostů potrestal Zifčáka a bylo to o dva. Uplynulo další šest minut a přišla další velká šance. Zakončoval Zičák, tentokrát jeho střela skončila na tyčce, lehce se po ní sklouzla. Jenže pak Slavia začala potvrzovat své kvality. První nebezpečné akce hostů ještě Sigma nějak pochytala, ale po dvou trefách Jurečky se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ten se mohl změnit krátce po startu druhé půlky. To byl sám před Zmrzlý, ale Koláře se mu nepovedlo prostřelit. Avšak potom už začala diktovat herní tempo Slavia. Když se pak v 67. minutě protáhl po levé lajně kolem Fortelného Oscar a po jeho přihrávce dal na první tyčce na dva tři Lingr, byl obrat dokonán. Závěr ještě mohla Sigma zkusit zabojovat, jenže to by se během pěti minut nesměl vykartovat Ventúra. V deseti už to bylo složité. Přesto ještě jedna šance přišla, byl v ní Vodháněl, ale jeho příležitost skončila jen rohovým kopem.

„Optikou výsledku je to samozřejmě zklamání. Na druhou stranu za výkon se nemusíme stydět. Mužstvo si zaslouží absolutorium. Pomohly nám strašně ty dva rychlé góly, v té šesté minutě mi blesklo, jestli to není zbytečně brzy. Soupeř pak ukázal kvalitu, měl na to hodně času. Do poločasu jsme šli s remízovým stavem. První poločas nás stál hodně sil, na začátku druhého měl Zmrzlý dobrou příležitost, bohužel se dát gól nepovedlo a pak hosté rozhodli. V závěru už jsme neměli tolik možností, abychom alespoň na ten bod dosáhli,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 2:3 (2:2)

Branky: 2. Chvátal, 6. Zifčák – 21. a 35. Jurečka, 67. Lingr. Rozhodčí: Orel – Váňa, Hádek. ŽK: Zifčák, Ventúra. ČK: 78. po 2 ŽK Ventúra. Diváci: 8166.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný (85. Zorvan), Beneš, Vraštil - Zifčák (46. Navrátil), Breite, Ventúra, Pospíšil (55. Fortelný), Zmrzlý (72. Vodháněl) – Chytil (56. Kramář). Trenér Václav Jílek.

Slavia: Kolář – Douděra (89. Olayinka), Ogbu, Holeš (46. Provod), Oscar (90+1. Schranz) – Ševčík, Ousou – D. Jurásek, Van Buren (46. Lingr), Hromada (46. Zafeiris) – Jurečka. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články