Zde může být vaše reklama.

Příprava v Turecku Fotbalisté SK Sigma prohráli s bulharským mistrem

Fotbalisté SK Sigma prohráli s bulharským mistrem

foto: Petr Pelíšek

31. 01. 2024 - 19:50

V prvním utkání na herním soustředění v Turecku měli fotbalisté SK Sigma Olomouc za soupeře Ludogorec Razgrad. S mistrem Bulharska a pravidelným účastníkem evropských pohárů Hanáci prohráli o dvě branky. O den dříve celek z Balkánu prohrál s Teplicemi 1:3.

Razgrad šel do vedení už v 9. minutě. To se zpoza šestnáctky trefil k pravé tyčce Tekpetey. Vyrovnáno bylo poměrně rychle. V 18. minutě prodloužil roh Vodháněl hlavou na první tyčce Pokorný a Juliš na zadní nemohl nedat. Jedenáct minut před přestávkou se Bulhaři dostali znovu do vedení. Jejich útok po pravé straně zakončil střelou zblízka Duah. Hanákům už se pak nedařilo soupeře nějak pozlobit. Bylo to přesně naopak a ve druhé půlce musel brankář Stoppen ukázat nějaké velmi dobré zákroky. Přesto kapituloval také on, tři minuty před koncem zapadla k pravé tyčce střela Jonathana zdálky.

„Víme, že už nějakým způsobem balancujeme se sestavou směrem k prvnímu zápasu, ověřujeme si ještě nějaké vazby a součinnosti. Ukázalo nám to spoustu informací, hlavně co se týče systému. Vyzkoušeli jsme si rozestavení se třemi a čtyřmi obránci, přineslo nám to hodně informací. Zklamání z výsledku ale převažuje, za první poločas jsem si myslel, že s tak kvalitním soupeřem bychom mohli odehrát výsledkově lepší utkání," uvedl kouč Sigmy Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Ludogorec Razgrad 1:3 (1:2)

Branky: 18. Juliš - 9. Tekpetey, 34. Duah, 87. Jonathan. ŽK: Novák – Witry, Tekpetey.

SK Sigma: Macík (46. Stoppen) - Pokorný, Vraštil, Novák (46. Zorvan) - Chvátal (64. Křišťál), Breite (64. Langer), Ventúra (46. Fortelný), Sláma - Vodháněl (64. Amasi), Juliš (64. Fiala), Singhateh (46. Pospíšil). Trenér Václav Jílek.

Další články