Zde může být vaše reklama.

Domácí debakl Fotbalisté SK Sigma prohráli s Ostravou vysoko

Fotbalisté SK Sigma prohráli s Ostravou vysoko

foto: Petr Pelíšek

30. 04. 2023 - 17:11

Posledním kolem poslední dubnovou neděli vyvrcholila základní část FORTUNA:LIGY. Fotbalisté SK Sigma Olomouc ji zakončili domácím zápasem proti Baníku Ostrava. Hanáci utrpěli v derby debakl, padli o tři branky.

V olomoucké sestavě došlo k jistým změnám, místo Matúše Macíka chytal Tadeáš Stoppen. Po úvodních dvaceti oťukávacích minutách, ve kterých moc šancí nebylo, z ničeho nic udeřili hosté. Ventúra přišel lehce o míč ve středu pole. První akci, které z toho vnikla, ještě Baník nedohrál, opakovanou už ano. A Tijani otevřel skóre zápasu. Nedůraz v jeho bránění Hanáci zopakovali o tři minuty později a bylo to nula dva. Chvilku před pauzou to mohlo být ještě horší, Tijaniho branka ale pro ofsajd neplatila. Sigma pak Zmrzlým snížila gólem do šatny. A po změně stran nezačala úplně špatně. Převaha to ale byla v zásadě platonická. Velkou šanci měl v 61. minutě Pospíšil. Z úhlu přehodil brankáře Letáčka, kterému pomohla levá tyčka. A to byly chvíle, kdy se zápas lámal. Sigma totiž dvě minuty poté inkasovala třetí branku. Tím bylo prakticky rozhodnuto. Olomouckým pak už nešlo směrem dopředu vůbec nic. A nakonec v 80. minutě dostali čtvrtý gól, když hattrick zkompletoval Tijani.

„Samozřejmě jsem spokojený. S výsledkem i předvedenou hrou. Hrál se dobrý zápas s krásnou atmosférou. Byli jsme neskutečně produktivní, je to pro nás velmi cenné vítězství, protože pořád hrajeme o život. Někdy to tak je, že jste v zakončení přesní, Tijanimu to dnes vyšlo, celé mužstvo bylo odměněno, pracovalo velmi dobře,“ řekl trenér Ostravy Pavel Hapal.

„Představovali jsme si to úplně jinak, ale to už opakuju často. Baník byl lepším týmem, zaslouženě vyhrál, ale výrazně jsme mu k tomu pomohli. Pokud se nevrátíme k důslednosti a zodpovědnosti, tak nejsme schopni brát pravidelně body. Je to nepříjemná tečka za základní částí a velký prostor pro to, jak mužstvo připravit jinak tak, aby bylo úspěšné,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 1:4 (1:2)

Branky: 45. Zmrzlý - 22., 25. a 80. Tijani, 63. Bitri. Rozhodčí: Nehasil – Machač, Matoušek. ŽK: Beneš, Zorvan – Lischka. Diváci: 8946.

SK Sigma: Stoppen – Chvátal (46. Fortelný), Pokorný, Beneš, Zmrzlý –Navrátil, Ventúra (76. Vaněček), Breite (65. Kramář) – Pospíšil, Zifčák (46. Zorvan) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Letáček – Juroška, Bitri, Lischka, Fleišman –Cadu (88. Jaroň), Kaloč, Klíma (85. Kuzmanović), Mišković (66. Buchta), Plavšić – Tijani (88. Almási). Trenér Pavel Hapal.

Další články