Zde může být vaše reklama.

Další ztráta doma Fotbalisté SK Sigma prohráli s Pardubicemi

Fotbalisté SK Sigma prohráli s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

30. 03. 2024 - 17:21

V šestadvacátém kole FORTUNA:LIGY se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepodařilo zabodovat. Na Andrově stadionu prohráli s Pardubicemi nula dva. Hanáci doma nezabodovali naplno v sedmém utkání v řadě.

Oba celky měly nějaké vykartované a zraněné hráče, takže chvíli trvalo, než si nově vytvořené sestavy sedly. Možná i proto nebyla dlouho k vidění nějaká větší šance. Stav se měnil po půlhodince hry. Malou domů Beneše si poslal do vlastní brány gólman Macík. Ještě do přestávky to mohlo být jinak. Dvě dobré šance měl Breite, ale brankáře Kinského nepřekonal. Po přestávce se Sigma chtěl tlačit za vyrovnáním, ale nedařilo se. Naopak nebezpečnější byli z brejků hosté, ale brankář Macík několika zákroky Sigmu podržel. Hosté pak pečetili výhru v nastaveném čase, na dva nula pro ně dával odchovance Sigmy Tomáš Zlatohlávek, který je od loňského léta hráčem Pardubic.

„Nepodařil se nám záměr, se kterým jsme do zápasu šli. K tomu se připojila běhavost Pardubic a byli jsme pasivní. Do druhé půlky jsme vystřídali, chtěli hosty zavřít a zlobit, což se v nějakých fázích dařilo. Ale naše efektivita byla slabá,“ řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma.

„Začátek utkání nám vyšel velmi dobře, i když jsme neměli nějakou šanci. Ale jinak kluci plnili všechno, co měli. Z jedné presingové situace byl gól. Poločas vypadal podle našich představ, Olomouc měla jen dvě zakončení. Juliše jsme nepustili celý zápas do ničeho. Po přestávce to kluci dál plnili dobře,“ řekl David Mikula.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 0:1 (0:2)

Branky: 32. vlastní Macík, 90+1. Zlatohlávek. Rozhodčí: Berka – Ratajová, Kotík. ŽK: Singhateh– Patrák, Tischler. Diváci: 3366.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Matys (81. Fiala), Beneš (58. Sláma), Novák – Ventúra (46. Singhateh), Breite – Langer (86. Uriča), Pospíšil, Zorvan (58. Fortelný) – Juliš. Trenér Jiří Saňák.
FK Pardubice: Kinský – Mareš, Kukučka, Donát, Surzyn – Solil, Icha, Hlavatý – Sychra (72. Brdička, 88. Černý), Patrák (65. Tischler), Krobot (65. Zlatohlávek). Trenér David Mikula.

Další články