Zde může být vaše reklama.

Nerozhodný vstup Fotbalisté SK Sigma remizovali doma se Spartou

Fotbalisté SK Sigma remizovali doma se Spartou

foto: Petr Pelíšek

28. 01. 2023 - 20:27

Zápase sedmnáctého kola FORTUNA:LIGY proti Spartě Praha vstoupili do jarní části sezóny fotbalisté SK Sigma Olomouc. Před solidně zaplněnými ochozy Androva stadionu vybojovali Hanáci bod za remízu.

Sigma nastoupila v předpokládaném složení, chyběli jen rekonvalescenti Macík, Fendrich a Chvátal, také Greššák, Hadaš, Slavíček a Šíp, kteří hráli za béčko přípravný zápas. A pak ještě Vaněček, kterého po přesunu z živé turecké trávy na tuzemskou umělou trenér Václav Jílek pošetřil.

Zápas pro Sigmu nezačal přesně tak, jak by si představovali. Od 10. minuty prohrávala, když do sítě zapadla střela Čvančary. To Hanáky na prý minutě trošku vyhodilo z role, ale netrvalo dlouho a začali hrát to svoje. Spartě nedovolovali neustálým pohybem v zásadě nic. A snažili se s nepříznivým výsledkem něco dělat. Mále však bylo ještě hůř. Pokorný propadl v souboji s Haraslínem, který pak upadl při pokusu obejít brankáře Trefila. Sudí Zelinka bez váhání odpískal penaltu. Jenže po studiu VARu ji odvolal a hráči Sparty dal žlutou za filmovaný pád. Ještě do pauzy pak Sigma srovnala, když se přes hlavu trefil nechytatelně Navrátil.

Ve druhém poločase se oba týmy snažily strhnout výhru na svoji stranu, ale nad ofenzivou vždy měly navrch defenzivy. S přibývajícím časem došlo na dramatické situace v obou šestnáctkách, ovšem žádný závar neskončil vstřelenou brankou.

"Byť jsem si vědom toho, že Sparta mohla v závěru utkání rozhodnout a strhnout na svoji stranu, tak ve mně převládá pocit, že jsme v kontextu celého zápasu byli o kousek lepším týmem. Důvod, proč jsme ho nedohráli do vítězného konce, byla naše finální fáze. A svým způsobem i efektivita. Měli jsme tři střelecké pokusy po odraženém míči ve druhém poločase. Minimálně jedna střela by měla ohrozit brankáře soupeře," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 45+1. Navrátil  – 10. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Podaný. ŽK: Trefil, Zifčák, Vraštil – Haraslín, Vydra. Diváci: 7129.

SK Sigma: Trefil – Pokorný, Vraštil, Beneš, Zmrzlý (90+10. Zlatohlávek) – Breite, Ventúra (86. Vodháněl) – Navrátil (63. Zorvan), Růsek (86. Spáčil), Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Sparta: Kovář – Vitík, Panák, Sörensen (13. Vydra, 75. Kamenović) – Wiesner (75. Mejdr), Sadílek, Krejčí ml., Zelený – Čvančara (58. Mabil), Kuchta (75. Minčev), Haraslín. Trenér Brian Priske.

Další články