Zde může být vaše reklama.

Mají bod z venku Fotbalisté SK Sigma remizovali na Bohemians

Fotbalisté SK Sigma remizovali na Bohemians

foto: Petr Pelíšek

15. 10. 2022 - 17:51

Ve 12. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Ďolíčku proti Bohemians. Hanáci šli do utkání po třech zápasech s bodovým ziskem v řadě a chtěli přidat nějaké další. A jeden se povedlo vybojovat.

V olomoucké sestavě ze zdravotních důvodů scházeli brankář Matúš Macík, obránce Ondřej Zmrzlý, záložníci Filip Zorvan, Denis Ventúra, Martin Košťál, Štěpán Langer a Lukáš Greššák, také útočník David Vaněček. Místo Zmrzlého byl v základní sestavě stoper Florent Poulolo.

Vstup do utkání měli o něco aktivnější domácí. Platilo to ale jen pár desítek sekund. První roh zápasu měla Sigma, ten domácí ještě ustáli. Ale pak po centru Slámy zleva skóroval Poulolo. Branku ještě musel potvrdil VAR, jestli nešlo o ruku. Nešlo, branka platila. To bylo ve 3. minutě. Za další tři minuty se po centru zprava natahoval hlavou Chytil, ale kousek mu k míči chyběl. V 11. minutě měli první roh v utkání domácí, nějaké nebezpečí pro brankáře Trefila z toho nebylo. To už se zdálo, že Klokani se z šoku po inkasování probrali. O sedm minut později si domácí vybojovali další kop z rohu. Opět bez ohrožení pro hanáckou bránu. Stejně jako po chvíli, kdy z malého vápna zakončil nepřesně Drchal. Sigma se do další slibné akce dostala až ve 22. minutě. Zpoza vápna napřáhl Breite, jeho pokus byl zblokován protihráčem. Vzápětí byl po přihrávce Chytila v tutovce Navrátil, domácí brankář vyrážel na roh. V pětadvacáté minutě měli domácí první nebezpečnější střeli na bránu, vypustil ji Jánoš, brankáře Trefila ale nepřekvapil. Jinak moc šancí k vidění nebylo, Sigma si celkem v poklidu kontrolovala jednobrankový náskok. Ve 32. minutě pak Trefil vyrážel bombu Jánoše zdálky, dorážka Hůlky pak nebyla nějak nebezpečná. Další šanci měli Klokani o pět minut později, naštěstí pro hosty Květ po rohovém kopu minul. Sigmě se před přestávkou vůbec nedařilo udržet míče v ofenzivě. Byli pod tlakem, ale vše nebezpečné se jim povedlo ustát. V nastavení první půlky brankář Trefil ještě vyrážel nepříjemnou ránu Drchala.

Do druhé půlky Sigma vystřídala, trenér Jílek stáhl ze hry Chvátala, místi něj nastoupil Vraštil. Po pauze se začalo rohem pro hosty, ale bylo to bez zakončení. Další roh hostům vybojoval v 54. minutě Chytil. Ovšem znovu se nepovedlo získat z něj nějaké nebezpečí pro domácího brankáře. Stejně se svými dvěma rohy naložili v této pasáži zápasu také Klokani. Po hodině hry se Sigma dostala do nadějné šance, zakončoval Růsek, avšak o kousek minul. Stejně tak po chvíli po centru Navrátila zprava na první tyčce Chytil. Dvacet minut před koncem se stav měnil znovu, bomba Dostála skončila v síti a bylo srovnáno. V 72. minutě to zkoušel Spáčil, ale jeho střela neprošla přes protihráče. Vzápětí Trefil zlikvidoval tutovou šanci Köstla. O čtyři minuty později měli Hanáci štěstí, Prekop těsně minut levou tyčku, bylo to po přihrávce Hály. Domácí stupňovali tlak, naopak hostům to směrem dopředu moc nešlo. Změnit se to mohlo v 79. minutě. To byl sám před brankářem střídající Zifčák, ale vybíhajícího Valeše nepřekonal. V nastavení zachránil Sigmě bod skvělým zákrokem brankář Trefil, vyrazil zakončení Prekopa.

„Je to pro nás plusový bod z venku. Soupeř ve druhých polovinách obou poločasů vyvinul velký tlak a měl brankové příležitosti. Byla to vyrovnaná partie, klíčová však byla branka na jedna jedna. Pak je to na Bohemce velmi složité. Byla otázka, jestli to přežijeme, na druhou stranu jsme tam také měli dvě čisté příležitosti a mohli jsme to zvrátit na naši stranu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Bohemians Praha – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 70. Dostál - 3. Poulolo. Rozhodčí: Batík – Podaný, Líkař. ŽK: Köstl - Chvátal. Diváci: 4072.

Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Jánoš (69. Beran), Kovařík (62. Hála) – Květ (77. Mužík), Drchal (62. Puškáč), Prekop. Trenér Jaroslav Veselý.

SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš, Poulolo – Chvátal (46. Vraštil), Navrátil (90. Šíp), Breite (89. Sedlák), Spáčil, Sláma (77. Zifčák) – Růsek, Chytil (90. Zlatohlávek). Trenér Václav Jílek.

Další články