Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas přípravy Fotbalisté SK Sigma remizovali s Kisvárdou

Fotbalisté SK Sigma remizovali s Kisvárdou

foto: Petr Pelíšek

20. 01. 2023 - 15:17

Čtvrté a poslední přípravné utkání mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Na závěr herního soustředění v Turecku hráli proti maďarské Kisvárdě. Hanáci prohrávali nula dva, ale stačili srovnat.

Sigma byla v první půlce aktivnějším celkem, snažila se více o ofenzivu a maďarskému soupeři mnoho nedovolila. Ale nakonec po prvním poločase prohrávala, když se Kisvárda prosadili šest minut před pauzou snad z první vážnější akce. Po přestávce byli Hanáci chvíli pod tlakem. V 54.minutě odpískal rozhodčí penaltu proti Sigmě, Maďaři proměnili a bylo to o dva. V 59. minutě došlo na pokutový kop pro Sigmu. Chytíl bezpečně proměnil a Hanáci byli na kontakt. V 64. minutě trenér Jílek vystřídal šest hráčů. Srovnáno bylo sedmnáct minut před koncem, po rohovém kopu hlavičkoval přesně Vraštil. To už byla zase aktivnější Sigma a tlačila se za výhrou. Ale dát třetí branku už se nepovedlo.

„Střídali jsme lepší a horší pasáže, kdy jsme nebyli dostatečně silní na míči a soupeř toho dokázal využít k několika nebezpečným situacím, nebyli dostatečně koncentrovaní v obranném pásmu. Dvě penalty, každá na jedné straně, vždy po ruce, byly nešťastné. Nakonec jsme dali vyrovnávací gól, po prostřídání přišel velký tlak z naší strany. Byl jsem spokojený s tím, jak mužstvo reagovalo na nepříznivý stav a bojovalo o výsledek,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jíek.

SK Sigma Olomouc - Kisvárda FC 2:2 (0:1)

Branky: 59. (pen.) Chytil, 73. Vraštil - 39. Camaj, 54. (pen.) Mešanovič

SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš (64. Sedlák), Poulolo (46. Vraštil) – Zifčák (64. Matoušek), Navrátil (46. Zorvan), Breite (64. Fortelný), Ventúra (64. Zlatohlávek), Sláma (46. Zmrzlý) – Růsek (64. Přichystal), Chytil (64. Vodháněl). Trenér Václav Jílek.

Další články