Zde může být vaše reklama.

Další ztráta doma Fotbalisté SK Sigma remizovali s Pardubicemi

Fotbalisté SK Sigma remizovali s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2023 - 17:27

Zápas 21. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti FK Pardubice. Hanáci měli jasný úkol, po čtyřech remízách poprvé na jaře zvítězit. Zvlášť, když měli za soupeře posledního v tabulce. To se nepovedlo, byli rádi, že ubojovali pátou jarní remízu.

V olomoucké sestavě pro zranění chyběli Jan Fortelný a Lukáš Vraštil, v nominaci nebyli ani Matúš Macík, Tadeáš Stoppen, Juraj Chvátal, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Filip Uriča, Matěj Hadaš, Filip Slavíček, Tomáš Zlatohlávek a Denis Kramář. Na lavičce už naopak byl po delší pauze David Vaněček a poprvé nigérijský univerzál Dele Israel. V základu také nebyl Antonín Růsek, který naposledy v Liberci nedohrál pro zranění.

V prvním poločase se spíše bojovalo, než aby byly k vidění nějaké pohledné fotbalové akce. V podstatě ani jeden z brankářů nemuseli řešit nějakou zásadní situaci, byť o něco aktivnější v zakončení byli domácí. Ve druhé půlce už to bylo o něco lepší. V 59.minutě šli hosté do vedení, když brejk do otevřené obrany zakončila povedená střela Hlavatého k levé tyčce. Hosté ale nevedli dlouho, po dvou minutách bylo srovnáno, trefil se Vodháněl. Ovšem ani tento stav netrval dlouho. V 63.minutě Pardubice zase vedly, když z přímého kopu zavěsil Janošek. Pak měla Sigma štěstí, že třetí pardubický gól neplatil pro ofsajd. Hanáci pak v závěru bojovali alespoň o remízu, kterou se povedlo uhrát. Rozhodčí avizoval nastavení šesti minut, ale až za další dvě proměnil penaltu Chytil, který byl sám faulovaný.

"Zažíváme hodně velké zklamání. Cíl byl jednoznačný, chtěli jsme a měli jsme bodovat za tři body. Bohužel další z řady zápasů, kdy první inkasujeme. Pak je složité s jakýmkoliv soupeřem otáčet zápasy. To je jedna věc. Druhá věc je, že jsme prohospodařili první poločas. Chtěli jsme do utkání vstoupit jinak, nebyli jsme dobře vtažení do hry, nebyli jsme nebezpeční, byl to velmi špatný poločas," řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 2:2 (0:0)

Branky: 61. Vodháněl, 90+8. (pen.) Chytil  – 59. Hlavatý (Černý), 63. Janošek. Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Mikeska. ŽK: Beneš  – Vacek, Kostka, Krobot. Diváci: 1957.

SK Sigma: Trefil – Sláma, Pokorný, Beneš, Zmrzlý (46. Růsek) – Navrátil (72. Greššák), Breite, Ventúra (66. Matoušek) , Vodháněl (83. Vaněček), Zorvan (72. Přichystal) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek, Helešic (56. Pikul), Hlavatý (84. Koukola), Janošek – Lima (56. Sychra), Černý (68. Krobot). Trenér Radoslav Kováč.

Další články