Zde může být vaše reklama.

Zimní Tipsport liga Fotbalisté SK Sigma remizovali se Zlatými Moravci

Fotbalisté SK Sigma remizovali se Zlatými Moravci

foto: Petr Pelíšek

18. 11. 2022 - 14:59

První zápas zimní Tipsport ligy odehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc dnes po poledni v Lanžhotě proti slovenskému ViOn Zlaté Moravce. Hanáci dvakrát vedli, ale vždy o náskok přišli.

V olomoucké sestavě chybělo několik opor. Jakub Trefil, Jan Navrátil, Mojmír Chytil, Ondřej Zmrzlý, Jáchym Šíp, Tomáš Zlatohlávek a Antonín Růsek jsou na reprezentačních srazech, Vít Beneš a Radim Breite dostali volno, Matúš Macík, Lukáš Greššák a Denis Ventúra nejsou zdravotně stoprocentně v pořádku. Nehrál ani Jiří Spáčil.

Sigma šla do vedení záhy po začátku, když pokutový kop za faul na Matouška proměnil Zifčák. Po dvaceti minutách Moravce srovnal skóre. A pak i hru. Těsně před přestávkou potom Hanákům pomohla tyčka. Nerozhodný stav pak vydržel poměrně dlouho. Až do 77. minuty. V té dal druhou olomouckou branku Grečmal. O pět minut později bylo srovnáno, když Moravce ztrestaly nesmyslnou malou domů Sedláka.

„Vzhledem k charakteru utkání je asi remíza spravedlivá. Ale ta druhá, laciná, inkasovaná branka, kterou jsme soupeři darovali, mě mrzí. Byli jsme v kombinované sestavě a kluci k tomu přistoupili skvěle. Po brance na dva jedna jsem věřil, že si vítězství odvezeme,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Jsem rád, že to mladí hráči zvládli v nárocích, které na ně máme. Plán je dát šanci hráčům, kteří tolik prostoru nedostali, bude to poplatné tomu, jaký bude zdravotní stav,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – ViOn Zlaté Moravce 2:2 (1:1)

Branky: 8. (pen.) Zifčák, 77. Grečmal – 20. Pinte, 82. Vikri. Rozhodčí: Machálek – Hurych, Dohnálek.

SK Sigma: Stoppen (72. Koutný) – Hadaš (60. Grečmal), Poulolo, Pokorný, Vraštil – Matoušek (60. Fabiánek), Sedlák, Grygar (75. Studený), Sláma – Uriča (46. Vaněček), Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Další články