Zde může být vaše reklama.

Bezbranková plichta Fotbalisté SK Sigma remízovali v Hradišti

Fotbalisté SK Sigma remízovali v Hradišti

foto: Petr Pelíšek

04. 02. 2023 - 16:57

V 18. kole FORTUNA:LIGY bojovali fotbalisté SK Sigma Olomouc o body v Uherském Hradišti. Nakonec se jim povedlo vyválčit jeden za bezbrankovou plichtu.

V olomoucké sestavě pro zranění, rekonvalescenci nebo nemoc chyběli Matúš Macík, Vilém Fendrich, Juraj Chvátal, Jiří Spáčil, Filip Slavíček, Matěj Hadaš, Filip Uriča a Jáchym Šíp, v nominaci nebyli ani útočníci David Vaněček a Denis Kramář, kteří hráli dopoledne za béčko. A scházel už také záložník Jan Sedlák, který ze Sigmy přestoupil do polského Ruchu Chorzow.

Trenér Václav Jílek poslal tým do zápasu ve stejném složení, jako před týdnem doma proti Spartě. První šanci měla Sigma ve 2. minutě. Po centru Růska zprava hlavičkoval na první tyčce, domácí brankář s pomocí břevna míč vyrazil. Hanáci byli v úvodu aktivnější, Slovácku mnoho nedovolovali, ale směrem dopředu jim chybělo více přesnosti. Takže na nějaké další šance se čekalo. Po dvaceti minutách zakončoval hlavou z centru Ventúry z přímého kopu Zifčák, ale minul. Ve 27. minutě zahrozili domácí, po centru Holzera málem zakončil Brandner. Ale jinak dál platilo, že šancí se moc nerodilo. Sedm minut před přestávkou po rozehraném přímém kopu skóroval Chytil, tedy spíše šlo o vlastní branku Hofmanna. Ale po přezkumu VAR nakonec gól nebyl uznán.

Během závěru první půlky a přestávky na trávník nasněžilo. Ale jinak se mnoho nezměnilo, i přes snahu obou celků nějaké větší šance k vidění nebyly. V 56. minutě se dostal k zakončení Breite, ale střela mu nesedla. Po hodině hry trenér Jílek poprvé střídal, místo Navrátila šel do akce Fortelný. S přibývajícím časem zvyšovali domácí aktivitu. Sigma se z ní vymanila a dvacet minut před koncem měla solidní příležitost. Protáhl se do ní Chytil, ale rána mu nesedla ideálně, takže ji domácí brankář lapil. V závěru utkání mělo Slováckou velkou převahu, hostům už se ale bod za bezbrankovou remízu podařilo ubránit.

„Bod asi bereme, bylo to vzhledem k vývoji zasloužené. První poločas jsme byli o trošku lepší my, ve druhém Slovácko. Pak jsme byli pod tlakem, ale zvládli jsme to dobře. Kluky musím pochválit, ale chtěli jsme vyhrát,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

1.FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Klíma – Ratajová, Vyhnanovský. ŽK: Brandner. Diváci: 2812.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Brandner (57. Šašinka), Trávník (57. Sung-bin Kim), Holzer (80. Doski) – Mihálik (80. Kohút). Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš, Vraštil – Zifčák, Navrátil (62. Fortelný), Breite, Ventúra (90+2. Greššák), Zmrzlý – Růsek (80. Matoušek), Chytil (90+2. Zlatohlávek). Trenér Václav Jílek.

Další články