Zde může být vaše reklama.

Zase bez výhry Fotbalisté SK Sigma remizovali v Jablonci

Fotbalisté SK Sigma remizovali v Jablonci

foto: Petr Pelíšek

04. 11. 2023 - 16:56

Ve 14. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Jablonci proti čtrnáctému celku tabulky. Naplno zabodovat se jim nepovedlo.

Na olomoucké lavičce poprvé seděl Filip Novák, čerstvá posila. Naopak scházeli Vít Beneš, Antonín Růsek, Denis Kramář a Jakub Trefil, ti ze zdravotních důvodů. V nominaci chyběli Jakub Přichystal a Yunusa Muritala.

Ve 3. minutě proskákal až k Navrátilovi centr zprava, ale zakončení bylo nepřesné. Ale za dvě minuty se už stav měnil. A bylo negativní pro hosty. Digaňovi vypadl poměrně jednoduchý centr a Štěpánek neměl problémy trefit poloodkrytou bránu. V 10. minutě mohlo být srovnáno. Zorvanův pokus z přímého kopu brankář Hanuš vyrazil, následnou dorážku z tutové pozice poslal Ventúra vysoko nad. Vyšlo to v 18. minutě. Jablonecký Houska chyboval ve středu pole, stoper Hurtado předvedl místo obranného zákroku komickou vložku v podobě pádu a Juliš byl rázem sám před bránou. No a to jsou přesně ty situace, ve kterých se většinou neplete. Chvilku potom musel Digaňa vyrážet bombu Chramosty. Ve zbývajícím čase první půlky už se v zásadě nic vážnějšího před oběma branka neudálo, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce to bylo dlouho podobné jako v závěru první půlky. Snaha se upřít nedala, ale šance neměl ani jeden z týmů. Až po hodině hry mohl poslat Sigmu do vedení Vodháněl, ale brankáře Hanuše zblízka neprostřelil. Hosty to ale nebudilo ke zvýšené aktivitě. Výsledek byla standardka za faul na Vodháněla z velmi dobré pozice. Zmrzlý ji ale poslal vysoko nad. A zápas pomalu směřoval k remíze. V nastavení mohl rozhodnout Zorvan, ale jeho střelu vykopl zadák z brankové čáry.

„Jsem trochu zklamaný. Ne z výkonu, ale z výsledku. Byli jsme si vědomi, že forma Jablonce byla narůstající, potvrdil to i vítězstvím na Baníku, i předtím byl výrazně lepší s Bohemkou. Respekt ze soupeře tam byl. Mužstvo musím dnes pochválit. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek..

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Branky: 5. Štěpánek – 18. Juliš. Rozhodčí: Kotala – Bureš, Žurovec. ŽK: Kratochvíl, Hurtado – Vodháněl. Diváci: 2387.

Jablonec: Hanuš – Tekijaški, Martinec, Hurtado – Štěpánek, Houska (67. Souček), Kratochvíl, Polidar (46. Krulich)– Alégué (82. Pleštil), Chramosta (67. Jovovič), Čanturišvili. Trenér Radoslav Látal.

SK Sigma: Digaňa – Chvátal, Vraštil, Pokorný, Zmrzlý – Vodháněl (77. Fortelný), Ventúra, Breite, Zorvan, Navrátil (77. Sláma) – Juliš (86. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Další články