Zde může být vaše reklama.

Nerozhodně venku Fotbalisté SK Sigma remizovali v Pardubicích

Fotbalisté SK Sigma remizovali v Pardubicích

foto: Petr Pelíšek

21. 10. 2023 - 17:00

Zápasy 12. kola se po druhé podzimní reprezentační přestávce znovu rozjela fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc hrál ten svůj v Pardubicích. A k bodovému zisku jeho snažení vedlo, pomohla k tomu vlastní branka.

Na lavičce SK Sigma už byli po zraněních připraveni Lukáš Juliš a Jan Vodháněl. Zdravotní stav nepustil do hry Antonína Růska, Denise Kramáře a Jiřího Slámu. V nominaci nebyli Vojtěch Křišťál, Jakub Přichystal a Yunusa Muritala.

Aktivněji začaly Pardubice. Ale do vedení mohla jít Sigma. Na začátku 15. minutě zakončoval po centru Ventúry zleva na zadní tyčce Chvátal a domácí brankář zabránil pohromě jen skvělým reflexem. O pět minut později se pak projevilo obvyklé nedáš-dostaneš. Breite, který hrál 250. prvoligový zápas v kariéře, na hranici šestnáctky fauloval Daňka. Napřed to vypadalo, že domácí budou zahrávat přímý kop. Ovšem po studiu VAR se vše změnilo na pokutový kop. A ten s přehledem proměnil olomoucký odchovanec Daněk. Po půl hodině mohlo být srovnáno. Pospíšil vyslal skvělou přihrávkou do šestnáctky Zorvana. Ale ten z úhlu minul. Ve 38. minutě pak vyšel Hanákům signál po rohovém kopu. Zmrzlému se nepovedlo zakončit dobře a Pokorný už nestačil dorazit. Vzápětí na druhé straně vyrážel Digaňa na roh nebezpečnou střelu Daňka k levé tyčce.

Na nepříznivý stav reagoval trenér Václav Jílek poločasovým střídáním. Místo Ventúry šel hrát Vodháněl. Ten zakončoval pět minut po pauze po rozehraném přímém kopu, ale pokus mu vůbec nesedl. Ale jinak se Sigmě ofenzivě moc nedařilo. Po hodině hry mohlo být pro Hanáky ještě hůř. Střela Daňka ještě brankou neskončila, ale Digaňa ji vyrazil jen před sebe a Tischler trefil do levé šibenice. Po přezkumu VAR ale rozhodčí naštěstí pro Sigmu branku neuznal. Ovšem i nadále pak platilo, že Olomouckým nešlo směrem dopředu ale vůbec nic. Dvanáct minut před koncem hlavičkoval nad po rohovém kopu Beneš. Ale to bylo, mimo plané převahy v posledním minutách, zhruba vše … Až ve 4. minutě nastavení spasil hosty Halinský vlastním gólem.

„Bod musíme brát, navíc když jsme na něj dosáhli takhle šťastným způsobem. Dneska jsme předvedli strašně málo, první poločas byl náš nejhorší v sezoně. Měli jsme slušný vstup do zápasu, pak přišla sporná penaltová situace. Branka se na nás podepsala až příliš, poločas jsme dohráli katastrofálně. Druhou půli jsme byli aktivnější, postupem času jsme měli i tlak, ale chyběly tomu šance a kvalita ve finální fázi. Pardubice nakonec doplatily na to, že to chtěly v závěru čistě jen ubránit, měli jsme ale štěstí,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 21. (pen.) Daněk – 90+4 vlastní Halinský. Rozhodčí: Rouček – Hrabovský Šimáček. ŽK: Ortiz, Daněk, Patrák – Vodháněl. Diváci: 3141.

Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Ortíz, Surzyn – Daněk (84. Zlatohlávek), Vacek, Hlavatý (85. Donát) – Míšek (60. Tischler), Černý (60. Krobot), Sychra (60. Patrák). Trenér David Mikula.

SK Sigma: Digaňa – Chvátal (86. Vraštil), Beneš, Pokorný, Zmrzlý – Navrátil (65. Fortelný), Pospíšil (77. Fiala), Ventúra (46. Vodháněl), Breite, Zorvan – Zifčák (65. Juliš). Trenér Václav Jílek.

Další články