Zde může být vaše reklama.

Už zase trénují Fotbalisté SK Sigma se začali chystat na jaro

Fotbalisté SK Sigma se začali chystat na jaro

foto: Petr Pelíšek

05. 01. 2022 - 10:15

Přípravu na jarní část FORTUNA:LIGY zahájili dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc. Kádr Hanáků je širší než na podzim. Zpět po pěti a půl letech se vrátil záložník Jan Navrátil, z hostování pak Mojmír Chytil, Jiří Sláma a Patrik Slaměna. Do tréninku se zapojili všichni hráči, pouze Pablo González se z rodinných důvodů připojí až od příštího pondělí. Na startu přípravy je v kádru dvaatřicet hráčů do pole a tři brankáři.

„Hledali jsme křídelníka, chtěli jsme pověřeného hráče, který ale zapadne mezi naše mladé hráče a bude vůdčí osobností. U Honzy se to propojilo. Má kvalitu, navíc je tady znalost prostředí. Do fotbalu dává i srdce. Jsem rád, že se ho podařilo přivést,“ řekl trenér Václav Jílek pro klubový web.

Bez omezení půjdou do přípravy po zraněných David Vaněček, Jakub Yunis, Martin Hála a Pavel Zifčák. „Bude to trochu o pocitu. Je předpoklad, že budeme trénovat dost na umělé trávě, takže budeme muset zohlednit jejich stav. Jsou připravení do tréninkového procesu, ale neznáme tělesnou odezvu. Podle toho pak budeme dávkovat zátěž,“ podotkl Jílek.

Do přípravy s prvoligovým áčkem byli z béčka přeřazení Matěj Hadaš, Filip Slavíček, Michal Galus, Štěpán Langer a Filip Uriča. „Zasloužili si ve třetí lize, aby dostali příležitost. Je to tradiční stav, že se mladí zapojují do první fáze přípravy. Jde i o to, aby poznali chod áčka. Jsem zvědavý, jak to zvládnou. Nikdo neříká, že se nemohou prosadit. Je to o nic, nikdo nemá dveře zavřené,“ uvedl Jílek.

Herní soustředění absolvuje Sigma, stejně jako v loňském roce, na Maltě. V rámci Tipsport Malta Cupu odehraje tři zápasy, postupně s dánským Aalborgem, slovenskou Trnavou a rakouským WSG Tirol.

Kádr SK Sigma pro přípravu
Brankáři:
Matúš Macík, Jan Stejskal, Tadeáš Stoppen.
Obránci:
Vít Beneš, Juraj Chvátal, Roman Hubník, Václav Jemelka, Radek Látal, Florent Poulolo, Michal Vepřek, Ondřej Zmrzlý, Jiří Sláma, Filip Slavíček, Michal Galus.
Záložníci:
Radim Breite, Kryštof Daněk, Pablo González, Lukáš Greššák, Martin Hála, .Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Patrik Slaměna, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Tomáš Zahradníček, Filip Uriča, Štěpán Langer.
Útočníci:
Mojmír Chytil, Antonín Růsek, David Vaněček, Jakub Yunis, Pavel Zifčák, Matěj Hadaš, Jan Fiala.

Přišli: Navrátil (Slovácko), Chytil, Sláma (oba konec hostování v Pardubicích), Slaměna (konec hostování ve Vyškově), Galus, Langer, Hadaš, Uriča, Slavíček, Spáčil (z béčka).

Program přípravy SK Sigma
5. ledna: zahájení
12. ledna: SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov (15.00, Brno)
14. ledna: AS Trenčín – SK Sigma Olomouc (15.00)
18. ledna: SK Sigma Olomouc – AAB Aalborg
21. ledna: SK Sigma Olomouc – FC Spartak Trnava
24. ledna: SK Sigma Olomouc – WSG Tirol
29. ledna: SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno

Další články