Zde může být vaše reklama.

Mají další body Fotbalisté SK Sigma smetli Boleslav

Fotbalisté SK Sigma smetli Boleslav

foto: Petr Pelíšek

07. 10. 2023 - 17:40

V 11. kole FORTUNA:LIGY šli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Mladé Boleslavi. A zápas zvládli skvěle, získali všechny tři body za jasnou výhru čtyři k nule.

V olomoucké sestavě chyběli marodi Lukáš Juliš, Denis Kramář, Vojtěch Křišťál, Jan Vodháněl a Antonín Růsek, plus vykartovaný Matúš Macík.

Před chabou návštěvou začala Sigma velmi dobře a hostům mnoho nedovolovala. Z úvodního náporu nakonec vytěžila vedení, když se po individuální akci prosadil Chvátal. Pak Boleslav zazlobila, nebezpečný byl Pulkrab. Ale do šaten šli Hanáci s těsným vedením. Po pauze naopak začala o něco lépe ekipa hostů. Ale Sigma pak dvě rychlými brankami rozhodla. Nejprve dal na dva nula v 63. minutě hlavou Zmrzlý. A po třech minutách přidal třetí olomoucký gól, opět hlavou, Pokorný. Když pak dostal v 72. minutě po druhé žluté červenou Karafiát, bylo hotovo. Minut před koncem pak dal branku i čtvrtý z obránců a mohlo se slavit.

„Hodnotí se to příjemně. Výhra podpořená brankami a čtyři nula, to je lepší, než minulý týden. Nebylo to ale jednoduché, potkali jsme se s kvalitním soupeřem. Vstup do utkání byl dobrý, aktivita se mi líbila, byť tam žádné šance nebyly. Také jsme nepouštěli Solomona a Kušeje do brejků. Pak dal krásnou branku po individuální akci Chvátal. Potom jsme měli být mentálně silnější, udržet více míč. Následně jsme dali tři branky po dobře sehraných situacích do boxu. Snaha využít standardní situace se nám podařila. Čtyři hráči z obrany dali branku, to je podle mě historický zápis. Velký přínos pro mužstvo byl Radim Breite, který ve dvou předchozích zápasech chyběl. Nyní ukázal proč, sbíral druhé míče, měl vyhrané souboje, byl velmi aktivní v nabídce a kvalitní v přechodu. Byl to velmi dobrý návrat kapitána,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Branky: 26. Chvátal, 63. Zmrzlý, 66. Pokorný, 89. Beneš. Rozhodčí: Klíma – Paták, Dohnálek. ŽK: Fortelný – Karaiát, Suchý. ČK: 72. po 2. ŽK Karafiát. Diváci: 2939.

SK Sigma: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (76. Pospíšil), Ventúra, Breite (84. Dele), Zorvan (84. Spáčil), Sláma (60. Fortelný) – Zifčák (76. Fiala). Trenér Václav Jílek.

Ml. Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský (69. Mašek), Kubista (46. Sakala), Kušej, Mareček (46. Ladra) – Solomon (61. Jawo), Pulkrab (73. Poulolo). Trenér Marek Kulič.

Další články