Zde může být vaše reklama.

Další tři body Fotbalisté SK Sigma udolali Dynamo

Fotbalisté SK Sigma udolali Dynamo

foto: Petr Pelíšek

16. 09. 2023 - 17:14

Restart FORTUNA:LIGY po první reprezentační přestávce v sezóně obstaralo 8. kolo. V tom měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu za soupeře Dynamo České Budějovice. Před opět chabou návštěvou Hanáci dokázali zvítězit.

V olomoucké sestavě chyběli vzhledem ke zdravotním potížím Antonín Růsek, Jakub Pokorný a Vojtěch Křišťál.

Sigma šla do zápasu jako třetí tým tabulky, naopak Jihočeši jsou dole. Ale dění na hřišti tomu moc neodpovídalo. Nadto se do vedení dostali hosté, když po přihrávce Alliho skóroval Skalák. Odpověď Sigmy přišla za třináct minut. Breite našel Juliše a ten potvrdil, že je střelec. A bylo srovnáno. Ještě do přestávky Hanáci vývoj otočili. Breite střílel ze střední vzdálenosti, míč usměrnil Navrátil a bylo to 2:1. Chvilku potom trefil Juliš tyčku. Vedení mohlo domácí uklidnit, ale to se moc nestalo. Po přestávce měl sice velkou šanci Vodháněl, který šel sám na brankáře. Ale to bylo všechno. Jinak Hanáci spíše bránili těsný náskok. Což nakonec bylo v podstatě bez problémů. Ještě v nastaveném čase mohl pečetit výhru Ventúra, ale jeho dorážku vytáhl brankář na břevno.

SK Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1)

Branky: 33. Juliš, 42. Navrátil – 20. Skalák. Rozhodčí: Volek –Dohnálek, Žurovec. ŽK: Pospíšil, Juliš. Diváci: 3432.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý –Vodháněl (90+1. Zifčák), Pospíšil, Breite (83. Kramář) – Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Dele) – Juliš (90+1. Fortelný). Trenér Václav Jílek.

Č. Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), Havel, Králik, Trummer – Hubínek (39. Hellebrand), Čermák – Šigut (85. Suchan), Skalák (85. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc). Trenér Marek Nikl.

Další články