Zde může být vaše reklama.

Mají bod z venku Fotbalisté SK Sigma v Jablonci remizovali

Fotbalisté SK Sigma v Jablonci remizovali

foto: Petr Pelíšek

26. 04. 2023 - 19:27

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli dnes večer zápas 29. kola FORTUNA:LIGY v Jablonci. Hanákům se střetnutí nepovedlo ideálně a na plný bodový zisk. Po prvním poločase prohrávali o dvě branky, nakonec se jim povedlo v posledních sekundách srovnat.

První větší šanci zápasu měl Jablonec. Po přímém kopu zakončoval Hübschman, brankář Macík byl pozorný. V 16. minutě přišla slabá chvíle olomouckého brankáře, který naposledy o víkendu dvakrát chyboval. Tentokrát špatně rozehrál a Chramosta poslal Jablonec do vedení. Za dalších devět minut bylo pro Hanáky ještě hůř. Inkasovali druhou branku a to už vypadalo nedobře. Vzápětí si po přímém kopu hostů dali domácí málem vlastence, Polidar trefil pravou tyčku.

Náskok o dvě branky drželi domácí po první půlce. Po osmi minutách té druhé mohla Sigma snížit, ale Chytila vychytal brankář Hanuš. Sigma po přestávce bojovala o zvrat, ale nedařilo se moc směrem do ofenzivy. Patnáct minut před koncem zkoušel brankáře Hanuše přehodit Navrátil, ovšem nebyl úspěšný. V 79. minutě se pískala penalta pro Sigmu. Bylo to za faul Chramosty na Breiteho. Chytil proměnil a Sigma byla na kontakt. Pět minut před koncem vyrazil gólman Hanuš tutovku Kramáře, dorážet ještě mohl Fortelný, ale přijel skluzem pozdě. Nakonec se Sigmě povedlo vydřít bod. Sedm sekund před koncem čtyřminutového nastavení se trefil Beneš a bylo srovnáno.

Sigma si tak v podstatě zajistila umístění v první šestce a účast ve skupině o titul. 

„Myslím, že za druhý poločas to bylo zasloužený a v kontextu tabulky pro nás velmi důležitý bod. Nejsme spokojení s prvním poločasem, ale s reakcí ve druhém poločase a bodovým ziskem ano,“ uvedl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:0)

Branky: 16. Chramosta, 25. Sejk – 81. (pen.) Chytil, 90 + 4 Beneš. Rozhodčí: Všetečka – Arnošt, Leška. ŽK: Považanec, Hanuš – Greššák, Chvátal. Diváci: 1714.

Jablonec: Hanuš – Souček, Král, Martinec – Jovović (83. Ikaunieks), Hübschman, Šulc, Považanec, Polidar (53. Černák) – Sejk, Chramosta (90. Štěpánek). Trenér David Horejš.
SK Sigma: Macík – Chvátal (68. Sláma), Beneš, Pokorný, Zmrzlý –Zifčák (68. Kramář), Pospíšil (88. Vaněček), Greššák (35. Breite), Ventúra (35. Fortelný), Navrátil – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články