Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Fotbalisté SK Sigma v poháru nestačili na Plzeň

Fotbalisté SK Sigma v poháru nestačili na Plzeň

foto: Petr Pelíšek

16. 11. 2023 - 17:01

Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou na jaře bojovat jen na jedné frontě. V domácím poháru skončili, v osmifinále prohráli doma na Andrově stadionu s Plzní.

Hosté přijeli na Hanou oslabeni o reprezentanty v čele odchovancem Sigmy Tomášem Chorým. Domácím se povedl začátek utkání a po střele Breiteho zpoza pokutového území vedli. Ale nebylo to na dlouho. Plzni se totiž dvěma góly v rozmezí tří minut povedlo skóre otočit. A pak celkem bez větších problémů náskok hlídala. Ve druhém poločase měla Sigma nějaké slibné šance, Juliš dvakrát zakončoval po hrubkách v plzeňské rozehrávce, ale srovnat se mu nepovedlo. Když pak osmnáct minut před koncem přidal třetí branku hostů Šulc, bylo o postupujícím do čtvrtfinále jasno.

"Byl to pro nás velmi důležitý zápas z pohledu celé sezony. Byli jsme si vědomi, že pohár je šance. Sledujete soupeře, kteří mohou přijít dál. Hráli jsme doma, samozřejmě když hrajete se Spartou, Slavií nebo Plzní, tak čekáte těžký zápas. Chtěli jsme ale využít absencí soupeře, měli jsme skvělý vstup do utkání. Mrzí nás to hodně," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

"Mám k Olomouci velký respekt, v poslední době hrají slušný a pro soupeře náročný fotbal. My jsme navíc měli oslabenou sestavu, jeli jsme k zápasu bez čtyř reprezentantů. Ale dokázali jsme tomu čelit, a i po inkasované brance jsme rychle zareagovali a dokázali utkání otočit. Toho si vážím. Měli jsme tam řadu fotbalových, kvalitních a připravených akcí. Soupeř taky nějaké měl, hrál se otevřený fotbal," řekl Miroslav Koubek, trenér Plzně.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)

Branky: 7. Breite – 17. Cadu, 20. Šulc, 72. Šulc. Rozhodčí: Rozhodčí: Černý – Antoníček, Hurych. ŽK: Vraštil, Navrátil –Hejda, Vlkanova, Kliment. Diváci: 4066

SK Sigma: Digaňa – Křišťál (74. Fiala), Pokorný (46. Navrátil), Vraštil, Novák (46. Sláma), Zmrzlý – Zorvan, Breite (C), Pospíšil, Vodháněl (16. Fortelný) - Juliš. Trenér: Václav Jílek.

Plzeň: Baier – Cadu, Hejda, Hranáč, Jemelka (28. Kopic) – Traore, Kalvach – Sýkora (90+1. Řezník), Šulc, Vlkanova (83. Mosquera) – Kliment (83. Bucha). Trenér Miroslav Koubek.

Další články